Wednesday, 24 October 2007

RAKYAT DAH MELUAT DENGAN SHAHIDANKANGAR: Media melaporkan bahawa lebih 100 sepanduk memaparkan wajah Menteri Besar Datuk Seri Shahidan Kassim, yang dipasang di beberapa lokasi strategik seluruh Perlis, ditoreh dan dikoyak malam tadi.

SHAHIDAN SEPATUTNYA SEDAR BAHAWA MEMANG RAKYAT PERLIS SUDAH MELUAT DENGAN SHAHIDAN DAN KEPIMPINANNYA. SEJAK BELIAU MENJADI MB PERLIS TIDAK BANYAK YANG DILAKUKAN OLEH BELIAU BAGI MEMAJUKAN RAKYAT DAN NEGERI PERLIS.

MASALAH DADAH, GEJALA SOSIAL, MAKSIAT, JENAYAH DAN SEBAGAINYA TIDAK DAPAT DISELESAIKAN OLEH SHAHIDAN. RAKYAT PERLIS SEPERTI JUGA RAKYAT NEGERI LAIN SEMAKIN TERTEKAN DENGAN KOS SARA HIDUP. APA YANG SHAHIDAN BUAT????

JADI MUNGKIN KERANA MELUAT DENGAN SHAHIDAN MEREKA MELEPAS GERAM DENGAN MENGORAK SERTA MENOREH MUKA GAMBAR SHAHIDAN. IBARAT KATA TAK DAPAT TOREH MUKA TUAN, GAMBAR PUN JADILAH.

SELAIN DARI ITU SHAHIDAN KENA SEDAR DAN INSAF. JAWATAN MENTERI BESAR YANG DIMONOPOLI OLEHNYA SEJAK SEKIAN LAMA ITU HENDAKLAH DISERAHKAN KEPADA ORANG LAIN SEBAIK-BAIKNYA KEPADA PAS, SEBAB KALAU BAGI KEPADA 'MALAUN' BN JUGA, ALAMATNYA DUA KALI LIMA MACAM SHAHIDAN


Shahidan dalam kenyataan kepada media di sini semalam, menyifatkan perbuatan itu dilakukan oleh mereka yang nakal dan bersikap kebudak-budakan.

"Saya tidak kisah dengan apa yang berlaku. Kita hendaklah bersangka baik dengan semua orang dan tidak boleh membuat tuduhan," katanya kepada Bernama.

Ditanya sama ada ia dilakukan oleh musuh politik, Shahidan berkata beliau tidak boleh membuat tuduhan.

Tinjauan Bernama mendapati kebanyakan sepanduk ditoreh di bahagian muka Shahidan.

Pengarah unit kemasyarakatan dan dakwah, Pejabat Menteri Besar Perlis, Kasim Mat Isa membuat laporan di balai polis Kangar pagi tadi berhubung perbuatan itu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59