Sunday, 21 October 2007

PEMUDA UMNO BERHARGA RM5,000 SEORANG LEBIH MURAH DARI UNTA?


Dengar khabar, tetapi cerita di bawah ini TIDAK MUSTAHIL kerana perjuangan Umno hanya untuk duit dan perut.

Sumber : Blog Anti Khairy

Kami telah dimaklumkan bahawa Khairy Jamaluddin memandang serius isu kehilangan keyakinan Pemuda Umno Wangsa Maju kepada Ketuanya Norza. Khairy dilaporkan telah memberitahu Datuk Norza untuk menyelesaikan segera masalah ini. Kata dua Khairy Jamaluddin ini ibarat wahyu untuk Datuk Norza dan dari laporan yang kami terima 5 antara mereka yang menandatangani memo tersebut telah menerima wang sebanyak RM 5,000.00 setiap orang untuk kembali menyokong Datuk Norza. Tindakan ini adalah bersesuaian dengan saranan Khairy kepada Datuk Norza untuk menyelesaikan isu ini sebelum perhimpunan Umno.

Dengan tindakan membayar kepada 5 orang tersebut, ini akan mengurangkan sokongan terhadap mereka yang telah sepakat untuk menandatangani memorandum tersebut. RM 5,000.00 adalah ganjaran yang diberi dan Datuk Norza telah berjaya membeli sokongan dengan wang.

Mereka dibayar oleh orang perantaraan Datuk sewaktu semua sibuk dalam persiapan untuk Hari Raya. Setakat ini kem Datuk Norza telah berpuas hati dan isu tentangan terhadap Datuk Norza selesai.

Menurut sumber-sumber yang terapat dengan kami, Khairy Jamaluddin akan menghubungi semula Datuk Norza untuk memastikan bahawa beliau tetap diterima oleh Wangsa Maju.

Ini adalah budaya yang wujud dalam UMNO dan mereka boleh berubah dengan wang. Sebenarnya RM 5,000.00 itu bukannya banyak sangat kepada Khairy dan Norza namun dengan pemberian wang tersebut, kelima-lima telah bertindak membelakangi prinsip masing-masing.

Pemuda Umno harus bangkit dan tidak membenarkan budaya wang membeli sokongan ini berlarutan kerana RM 5,000.00 yang kita ambil mampu menggadai maruah bangsa dan mereka ini akan dapat berlipat kali ganda bila sudah memegang kuasa. Mereka yang menandatangani memo tersebut kini dalam delima tetapi percaya bahawa Datuk Norza pasti akan diburu oleh kami di Wangsa Maju.

Adakah orang seperti Khairy dan Norza ini patut diberi amanat untuk menerajui negara? Tentu tidak.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59