Friday, 26 October 2007

PAS MELAKA AJAK SELURUH RAKYAT KE DATARAN MERDEKA 10 NOV
PAS Melaka melalui Badan Penggerak Mobilasi Rakyat mengajak seluruh rakyat negeri Melaka tanpa mengira warna kulit dan agama supaya sama-sama turun ke Dataran Merdeka pada 10 Nov ini pada jam 2.00 petang.

Pengerusi Badan Penggerak Mobilasi Rakyat PAS Melaka, Yuhaizad Abdullah dalam kenyataannya malam tadi berkata, rakyat Melaka sewajarnya bersama-sama rakyat dari seluruh negara untuk turun ke Dataran Merdeka bagi memberikan isyarat bahawa rakyat mahukan Pilihanraya yang Telus, Adil dan Bersih.

Beliau berkata hak rakyat yang telah dilacurkan oleh kerajaan Islam Hadhari terutama pada PRU 2004 mesti dikembalikan. Oleh itu Yuhaizad menyeru seluruh rakyat supaya sedar dan insaf tentang penyelewengan dan penipuan yang dibuat oleh SPR atas arahan Umno dan BN.

"Kita mesti tunjukkan sokongan kita kepada 4 tuntutan Badan Bertindak Pilihanraya yang Insya Allah jika ditunaikan oleh SPR maka lebih pilihanraya akan lebih adil, telus dan bersih." kata Yuhaizad ketika ditemui selepas mesyuarat penyelarasan program himpunan aman 100,000 rakyat di Semabok malam tadi.

Yuhaizad berkata kepada rakyat negeri Melaka yang ingin ke Dataran Merdeka boleh menghubungi Pejabat PAS Negeri di talian 06-284 1780.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59