Sunday, 21 October 2007

KERAJAAN PAHANG JAUH LEBIH DEMOKRATIK DARI MELAKAKerajaan Pahang dan agensi kerajaan di sana jauh lebih demokratik berbanding kerajaan Melaka. Keadaan ditunjukkan apabila hampir seluruh negeri di Pahang dipenuhi dengan 'banner' ucapan Selamat Hari Raya PAS terutama di kawasan-kawasan awam dan tumpuan orang ramai.

Tempat-tempat strategik seperti di pintu pagar masjid, persimpangan jalan, traffic light dan sebagainya menjadi tumpuan PAS dan Umno. Apa yang menarik 'banner' tersebut tidak pula dibuang atau 'dicuri' oleh pencuri yang sememangnya diketahui siapa gerangannya.

Di Parlimen Lipis umpamanya 'banner' Ucapan Selamat Hari Raya PAS Kawasan Lipis yang memaparkan gambar Pesuruhjaya PAS Negeri Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man dan YDP PAS Kawasan Lipis, Tuan Haji Ramli Abdullah diletakkan di Simpang Tiga Lipis-Gua Musang-Kuala Lumpur.

Di Parlimen Cameron Highland 'Banner' gambar Tuan Ibrahim dan YDP Kawasan Cameron Highland, Hj Ahmad Ludin diletakkan di pagar Masjid Kampung Keledek dan Simpang Tiga Bukit Betong-Kuala Lipis-Sg Koyan di Kampung Keledek.

Di Bera 'banner' Tuan Ibrahim dan YDP PAS Kawasan Bera, Ustaz Sulaiman Mohamad diletakkan di tempat strategik iaitu di Simpang Tiga Triang-Temerloh-Kuala Bera.

Di Temerloh 'banner' PAS Kawasan yang mengandungi gambar Pesuruhjaya dan YDP Kawasan Ustaz Abdul Rahim Latif, Dewan Muslimat Kawasan Temerloh dan lain-lain diletakkan di merata tempat yang strategik.

Begitu juga di Jerantut, 'Banner' PAS Kawasan yang memaparkan gambar Tuan Ibrahim dan YDP Kawasan Jerantut diletakkan di Traffic Light Simpang ke Jerantut-Temerloh-Bandar Jengka dan juga di jalan masuk ke pintu pagar Masjid Daerah Jerantut.

Kawasan-kawasan lain juga tidak ketinggalan menggantungkan 'banner' di kawasan-kawasan strategik di tempat masing-masing.

Fenomena di atas tidak akan dapat kita lihat di Melaka. Jangan 'banner' hendak digantung di tempat-tempat tersebut, poster-poster ceramah juga akan dikoyakkan jika ditampalkan di pokok-pokok. Malam tampal besok pagi dah hilang.

ADALAH JELAS KERAJAAN DAN AGENSI KERAJAAN NEGERI PAHANG JAUH LEBIH CERDIK DAN PROFESSIONAL BERBANDING MELAKA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

2 Comments:

kuda pas said...

bodoh sial kau merpek aper nihhh

kau pas ke umno ??/

mampos lah pas org gila ajer la yang menyokong enkorang

Myfuad said...

kuda pas begong no 1

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59