Sunday, 28 October 2007

ISU KM MELAKA KECAM PPP: PAS MELAKA DAH TAHU LAMA TARAF UCAPAN ALI RUSTAM SAMA DENGAN JKKK KAMPUNGMarah benar pemimpin dan ahli Parti Progresif Rakyat (PPP) kepada Naib Presiden Umno, Datuk Mohd Ali Rustam yang mengecam parti komponen Barisan Nasional (BN) tersebut dalam ucapannya ketika perhimpunan PPP Melaka baru-baru ini.

Oleh kerana marahnya mereka, satu aduan telah dikemukakan kepada Pengerusi BN, Imam Badawi Wal Hadhari.

Satu sumber PPP memberitahu media bahawa pegawai dari Jabatan Perdana Menteri mahu mendapatkan bukti rakaman video ucapan Mohd Ali itu.

Sumber itu berkata, para pegawai PPP telah cuba meminta ahli-ahli parti itu atau individu lain yang mempunyai rakaman ucapan Mohd Ali itu supaya tampil kehadapan.

Bagaimanapun, sumber itu berkata, para pegawai Jabatan Perdana Menteri tidak akan menghadapi masalah untuk mendapatkan bahan buktinya kerana terdapat lebih 500 saksi yang mendengar ucapan Mohd Ali itu.

Sebelum ini, sumber-sumber media telah mengesahkan bahawa Mohd Ali telah meminta mereka supaya tidak melaporkan bahagian ucapan itu. Nampaknya Ali Rustam ini merupakan pemimpin yang pengecut, dah kecam baru takut, akhirnya minta media sembunyikan fakta.

Rabu lalu, akhbar the Sun melaporkan Perdana Menteri, Datuk Seri Minister Abdullah Ahmad Badawi telah mengarah para pegawainya supaya menyiasat ucapan Mohd Ali itu sewaktu merasmikan konvensyen PPP Melaka pada 15 Oktober lalu.

Malangnya berbahasa Melayu yang sememangnya 'penjilat' Umno no.1 tidak menyiarkan berita ini sebagaimana The Sun.

Mohd Ali didakwa membuat ucapan yang mengecam PPP kerana "mengugut" kerajaan BN untuk mendapatkan lebih banyak kerusi dalam pilihanraya umum akan datang.

Para saksi berkata, beberapa ahli parti itu bertindak meninggalkan dewan kerana membantah ucapan Mohd Ali itu.

Mohd Ali berkata, PPP boleh keluar dari BN.

Sambil menuding jari ke arah para pewakilan, beliau berkata mereka semua boleh keluar dari BN, sama ada hari ini atau esok dan mengapa harus menunggu hingga pilihanraya umum.

Kecewa dengan ucapan terbuka Mohd Ali yang merupakan pemimpin ketiga tertinggi Umno, PPP telah membuat aduan rasmi kepada Abdullah, yang juga presiden Umno, beberapa hari kemudiannya.

Hasil siasatan tersebut dijangka dibincangkan dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno (MT).

UNTUK MAKLUMAN PPP, PAS MELAKA SUDAH MASAK DENGAN PERANGAI ALI RUSTAM YANG LEBIH MESRA DENGAN PANGGILAN ALI KETAM. (SEPIT SANA SEPIT SINI).

UCAPAN-UCAPAN ALI RUSTAM SAMA TARAFNYA DENGAN UCAPAN PENGERUSI JKKK KAMPUNG. SEBAB ITULAH SEBELUM PILIHANRAYA 2004 DAHULU ALI RUSTAM MENGARAHKAN JENTERA UMNO MENGACAU CERAMAH PAS. DI MANA ADA CERAMAH PAS, DI SITU UMNO AKAN BUAT CERAMAH DALAM JARAK YANG SANGAT HAMPIR. KADANG-KADANG SEBELAH RUMAH SAHAJA. ALI RUSTAM SENDIRI AKAN TURUN BERCERAMAH UNTUK MENGACAU CERAMAH PAS. UCAPANNYA LEBIH TERUK DARI UCAPAN PENGERUSI JKKK. SEHINGGA SEMASA BELIAU MENGACAU CERAMAH PRESIDEN PAS DI JASIN BELIAU SANGGUP BERKOKOK MACAM AYAM JANTAN. INILAH TARAF SEORANG PEMIMPIN UMNO BERJAWATAN NO. 3 DALAM UMNO

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59