Monday, 8 October 2007

HISHAMUDDIN SEKALI LAGI DIPERMAINKANSabtu lepas Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Hishamudin Hussien sekali lagi dipermainkan oleh perwakilan pemuda parti komponen BN. Kalau sebelum ini Hishamuddin diperolok-olokkan oleh Pemuda MCA kini tiba giliran Pemuda Gerakan pula mempersendakan Hishamuddin dan Pemuda Umno.

Seorang perwakilan Pemuda Gerakan menggamatkan persidangan tahunan pergerakan itu di Kuala Lumpur Sabtu lalu apabila beliau mengangkat dua bilah keris 'gergasi' ketika menyampaikan ucapannya.

Lian Teck Lai dari bahagian Kuala Kedah, mengangkat keris yang diperbuat daripada styrofoam yang bersaiz besar itu, sambil meniru gaya Ketua Pemuda Umno, Datuk Hishammuddin Hussein menghunus keris.

Sebelum ini, Hishammuddin pernah menghunus keris sewaktu perhimpunan pergerakan Pemuda Umno tahun lalu dan tindakannya itu dikritik hebat oleh Pemuda MCA dan Pemuda Gerakan.

"Saya mengangkat sepasang keris di sini bukan hendak melawan sesiapa, pun bukan untuk mencabar sesiapa, dan saya bukan hendak berjuang untuk sesiapa, (kepada) kawan-kawan di media, tujuan saya berlainan dengan Ketua Pemuda Umno.

"Saya hanya hendak menunjukkan satu simbol perpaduan untuk semua bangsa.

"Saya berharap bila Datuk Hishammuddin menghunus keris lain kali, beliau akan melaungkan perpaduan kepada semua rakyat Malaysia," katanya sambil disambut tepukan gemuruh para hadirin.

Oleh itu, Lian meminta para media supaya jangan menyalahtafsirkan tindakannya mengangkat sepasang keris tersebut.

KALAULAH HISHAMUDDIN DAN PEMUDA UMNO BERMARUAH SUDAH TENTU MEREKA AKAN MINTA MAAF KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA DI ATAS TINDAKAN YANG MENGGURIS HATI RAKYAT KERANA KETELANJURANNYA MENGANGKAT KERIS DI MAJLIS RESMI. TETAPI KITA YAKIN MEREKA SEMUA INI ADALAH PEMIMPIN YANG TIDAK BERMARUAH SEBAB ITU APA JUGA KESALAHAN DAN KESILAPAN YANG MEREKA LAKUKAN TIDAK MEMBERI KESAN KEPADA MEREKA. MEREKA INI ADALAH GOLONGAN BODOH SOMBONG YANG CERDIK TAK BOLEH DIPAKAI BODOH TAK BOLEH DIAJAR.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59