Thursday, 25 October 2007

BERITA TERKINI : PEGAWAI BPR KECUT PERUT TAK JADI DATANG KE PEJABAT ANWARTERKINI: Pegawai-pegawai BPR membatalkan mesyuarat bersama Anwar pagi ini sebagaimana perancangan awal mereka untuk mendapatkan Klip Video VK Lingam dari Anwar, di mana tarikh akhir yang diberikan kepada Anwar untuk menyerahkannya berakhir hari ini.

Menurut Anwar, pegawai-pegawai BPR menelefon beliau pada jam 11 pagi tadi, memberitahu bahawa mereka dalam perjalanan ke pejabat beliau.

Bagaimanapun 10 minit kemudian, mereka menelefon semula memberitahu bahawa mesyuarat tersebut dibatalkan dan ditangguhkan kepada hari lain.

Ratusan berkumpul di Pejabat Anwar

Awal pagi ini kira-kira 100 orang berhimpun di Pejabat Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim di Petaling Jaya pagi ini bagi menunggu kedatangan pegawai-pegawai BPR.

Hari ini merupakan tarikh akhir yang diberikan oleh BPR kepada Anwar untuk menyerahkan Klip Video asli perbualan 14 minit yang menunjukkan Peguam VK Lingam sedang berbual dengan Hakim Kanan tentang perlantikan hakim.

Kegagalan Anwar menyerahkan Klip Video boleh menyebabkan beliau menghadapi risiko ditahan di bawah maksima 2 tahun atau denda sehingga RM10,000 atau kedua-duanya sekali jika disabitkan kesalahan dengan Akta Anti Rasuah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59