Thursday, 25 October 2007

BELILAH 100 BIJI HELIKOPTER LAGI, JENAYAH TIDAK AKAN BERKURANGKUALA LUMPUR - Akhbar hari ini melaporkan bahawa Polis Diraja Malaysia (PDRM) bercadang untuk menambah bilangan helikopternya bagi memantapkan tugas dalam pencegahan jenayah dan menjaga keselamatan negara. Ketua Polis Negara (KPN), Musa Hassan berkata, ketika ini, PDRM mempunyai 10 helikopter yang dibeli sejak 1990.

Beliau percaya penggunaan lebih banyak helikopter mampu memudahkan lagi usaha pencegahan jenayah.

Ini satu lagi kes yang bebal. Bukannya masalah tak cukup helikopter atau tak cukup tenaga, tetapi masalah (Root Cause) sebenar jenayah meningkat ialah kerana MANUSIA TIDAK TAKUT KEPADA ALLAH DAN JUGA TIDAK TAKUT KEPADA HUKUMAN/UNDANG-UNDANG YANG DIGUNAPAKAI DI NEGARA KITA.

Pemimpin dan Ketua Polis Negara ini seolah-olah tidak faham dan BEBAL, sedangkan Allah sendiri memberitahu undang-undang Allah seperi HUDUD, QISAS dan lain-lain mempunyai KEBERKATAN dan dengan itu manusia takut untuk melakukan kejahatan dan kemungkaran. Malangnya Islam Hadhari yang menjadi 'agama' baru pemimpin kerajaan tidak mewajibkan penggunaan Undang-undang Islam.

Kita ingin beritahu kepada Imam Al Hadhari dan Musa Hassan, selagi kamu membelakangkan Allah S.W.T dan Sunnah Nabi S.A.W selagi itu masalah jenayah tidak akan dapat diselesaikan. Walaupun kamu guna prasana canggih, bilangan anggota yang berjuta serta lain-lain kaedah moden, kamu tidak akan dapat hasilnya.INSAFLAH.

Rakyat juga tidak dididik supaya takut kepada Allah. Tiap-tiap hari 'wirid' pemimpin kerajaan ialah PEMBANGUNAN, PEMBANGUNAN DAN PEMBANGUNAN. Unsur-unsur agama dan kebesaran Allah tidak ditekankan. Malah kuliah-kuliah dan kelas-kelas agama di halang serta surau dan masjid ditutup. Akhirnya rakyat semakin jauh dari agama. Maka perasaan takutkan Allah jauh panggang dari api. Jadi sesetengahnya tidak takut untuk melakukan jenayah.

Himpitan dan tekanan untuk hidup semakin hebat kerana masalah kenaikan harga barangan dan kos hidup yang semakin meningkat. Ini juga mendorong sesetengah melakukan jenayah untuk mencari sesuap nasi. Di tambah pula dengan pegangan agama yang longgar maka mudahlah mereka terjebak ke kancah jenayah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59