Tuesday, 30 October 2007

ALI RUSTAM PENGECUTKetua Menteri Melaka memang seorang pengecut apabila tidak mengaku yang beliau telah tersalah cakap apabila membuat ucapan yang mengecam PPP kerana "mengugut" kerajaan BN untuk mendapatkan lebih banyak kerusi dalam pilihanraya umum akan datang.

Mohd Ali juga didakwa menyatakan bahawa PPP boleh keluar dari BN jika tidak puashati, termasuk mengenai pengagihan kerusi.

Beliau bercakap demikian ketika berucap di konvensyen PPP Melaka, 15 Oktober lalu.

Pejabat Ketua Menteri Melaka melalui seorang pegawainya semalam mengeluarkan kenyataan bahawa Mohd Ali tidak pernah meminta Parti Progresif Penduduk (PPP) keluar dari Barisan Nasional (BN) jika parti itu tidak puas hati.

Ketika dihubungi hari ini, pegawai tersebut sebaliknya mendakwa pihak media telah tersilap melaporkan ucapan Mohd Ali di konvensyen PPP Melaka, 15 Oktober lalu.

Pegawai tersebut berkata, beliau sendiri hadir di majlis tersebut dan mengikuti ucapan Ketua Menteri Melaka itu ketika merasmikan konvensyen PPP Melaka pada 15 Oktober lalu.

Adalah jelas Mohd Ali seorang pemimpin yang pengecut kerana tidak mahu mengakui bahawa beliau membuat ucapan yang keras.

Kalau betul beliau hanya membuat ucapan biasa seperti di dakwa oleh pegawainya, mengapa ahli-ahli PPP keluar dewan ketika Mohd Ali berucap.

Inilah perangai pemimpin Umno yang penakut dan pengecut tidak mahu bertanggungjawab atas apa yang mereka lakukan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59