Monday, 1 October 2007

ALI RUSTAM HAIRAN. GEDUNG BELI BELAH SUNYI


MELAKA: Media melaporkan bahawa Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam hairan mengapa Kompleks beli-belah dan hotel di Melaka masih tidak mempamerkan suasana Hari Raya Aidilfitri yang menjelang tiba dalam dua minggu lagi.

Beliau berkata suasana Hari Raya begitu sunyi di Melaka pada tahun ini dengan kompleks belibelah tidak mempamerkan "suasana hari raya" di premis mereka.

"Apa dah jadi, Aidilfitri menjelang tiba tapi sunyi, tak ada apaapa persiapan oleh hotel dan gedung belibelah," katanya kepada pemberita di sini.

Mohd Ali kesal kerana sebagai perbandingan, suasana begitu meriah dengan persiapan awal semasa menyambut perayaan kaum lain.

Beliau berharap pihak yang berkenaan mengambil inisiatif menghias premis masing-masing bagi menyambut ketibaan 1 Syawal.

ALI RUSTAM TAKKAN TIDAK SEDAR BAHAWA PENGUNJUNG KE GEDUNG-GENDUNG TERSEBUT KURANG KERANA RAKYAT SEKARANG TERHIMPIT DENGAN KENAIKAN HARGA BARANG KEPERLUAN. RAKYAT TIDAK DAPAT BERBELANJA LEBIH KERANA MEREKA TERPAKSA BERJIMAT CERMAT DEMI UNTUK MEMASTIKAN PERUT DIISI.

KALAU BAJU TIDAK TUKAR MASA HARI RAYA PUN TAK APA ASALKAN PERUT BOLEH DIISI. INI SEMUA ADALAH GARA-GARA KERAJAAN BN ISLAM HADHARI YANG GAGAL MENTADBIR DENGAN BAIK SEHINGGA HARGA BARANGAN MELAMBUNG NAIK TANPA KAWALAN. PUNCA ASALNYA IALAH KERANA KENAIKAN HARGA MINYAK YANG MENYEBABKAN PENGILANG DAN PERUNCIT TERPAKSA MENAIKKAN HARGA BARANGAN MEREKA. AKHIRNYA RAKYAT JADI MANGSA. PEMIMPIN SENYUM DAN CERIA DI 'SINGGAHSANA'.

BN - BARANG NAIK. MARI KITA TOLAK MEREKA PADA PILIHANRAYA UMUM KE 12 NANTI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59