Friday, 26 October 2007

ALI RUSTAM BAGI SUBSIDI ANAK ITIK TAK BERNYAWABANDARAYA MELAKA : Kerajaan negeri pimpinan Ali Rustam akan memberi 'subsidi' 4,000 'anak itik' untuk diagih-agihkan secara percuma kepada orang ramai sempena majlis perasmian Pesta Sungai Melaka 2007 pada jam 8 malam, 2 November depan.

Anak itik 'subsidi' ini akan diberikan berdasarkan 'siapa cepat dia dapat' berikutan kira-kira 10,000 tetamu dijangka hadir pada malam itu. Anak itik 'subsidi' ini ialah anak itik yang tidak bernyawa iaitu patung anak itik. Jadi penerimanya tidak perlu susah memelihara anak itik ini kerana ianya sudah pasti tidak akan bertelur.

Inilah sebenarnya antara PEMBAZIRAN yang dilakukan oleh kerajaan negeri Islam Hadhari yang sememangnya tidak tahu mana yang penting dan mana yang kurang penting, mana yang menjadi keutamaan dan mana yang tidak.

Dalam masa yang sama rakyat diajak berseronok-seronok supaya lupa dengan masalah yang sedang menimpa kita semua seperti masalah kesempitan hidup akibat kenaikan harga barang; masalah keselamatan yang semakin parah dan lain-lain.

SAMA-SAMALAH KITA BEREBUT-REBUT UNTUK MENDAPATKAN ANAK ITIK SUBSIDI ALI RUSTAM.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59