Sunday, 21 October 2007

ADUN BN KENA ADA IJAZAH UNTUK JADI EXCO : APA SUSAHNYA IJAZAH BOLEH BELI


IPOH: Wakil rakyat Barisan Nasional (BN) di Perak yang tidak mempunyai ijazah tidak akan dipertimbangkan bagi pelantikan sebagai ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri.

"Oleh itu manamana wakil rakyat yang bercitacita menjawat jawatan itu telah diminta menyambung pelajaran untuk mendapatkan ijazah...peluang kini terbuka luas untuk mereka belajar sambilan," kata Menteri Besar Datuk Seri Tajol Rosli Ghazali.

Beliau berkata kriteria itu penting jika wakil rakyat mahu memegang jawatan kerajaan negeri atau dipertimbangkan untuk menjadi anggota Parlimen dan seterusnya menyandang jawatan di peringkat kerajaan persekutuan.

"Saya sudah meminta beberapa Adun (Anggota Dewan Undangan Negeri) menyambung belajar. Mana yang ada diploma, belajar balik untuk mendapat ijazah," katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan pejabat wilayah Universiti Terbuka Wawasan (WOU) di sini hari ini.

Tajol Rosli bagaimanapun berkata syarat itu tidak akan dikenakan bagi pemilihan wakil rakyat.

"Adun tak apa kalau tiada ijazah, kita tidak bercadang mengenakan syarat itu untuk pemilihan Adun...tapi kalau mereka ada citacita, sambunglah belajar," katanya.

APA SUSAHNYA NAK DAPATKAN IJAZAH. PhD PUN BOLEH BELI MACAM KAWAN KITA YANG JADI KETUA PUTERA UMNO ....EHEM EHEM

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59