Monday, 6 August 2007

RAJA GOBLOK YANG PENGECUTHari ini Raja 'Goblok' Malaysia, Zainuddin Maidin berkata bahawa beliau tidak menyifatkan semua penulis blog sebagai ‘goblok’, perkataan Indonesia yang bermaksud dungu atau jahil, kerana dalam kalangan mereka, ada yang bermaklumat, berpengetahuan dan menyebarkan pandangan positif tentang isu semasa.

“Kebanyakan mereka yang ’goblok’ adalah penulis blog politik yang menyebarkan khabar angin dan menyemai rasa saling membenci dalam kalangan rakyat,” katanya kepada Bernama Kuala Lumpur semalam bagi menjelaskan pelbagai laporan media yang memetik beliau sebagai berkata bahawa semua penulis blog adalah ‘goblok’ pada satu sidang akhbar di Melaka minggu lepas.

Zainuddin berkata, penulis blog terbabit dengan sewenang-wenangnya menyalahgunakan kebebasan Internet.

Apa yang Raja Goblok takut sangat, Raja Goblok boleh menjawab apa yang diperkatakan oleh blogger melalui media pengampu kerajaan seperti Utusan Meloya, Berita Melayu, TV3 Suku, TV dan Bapak mereka RTM dan lain-lain.

Yang peliknya mengapa Raja Goblok dan kuncu-kuncunya takut dan gerun kepada blogger-blogger ini. Ini semua tak lain tak bukan adalah kerana apa yang diperkatakan oleh Blogger ini adalah benar.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59