Tuesday, 14 August 2007

PEMUDA UMNO HULUBALANG 'KERIS TUMPUL'Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob menyaran penubuhan kumpulan 'pemuda hulubalang' yang bertanggungjawab khusus mempertahankan Umno daripada tohmahan negatif dan memperjelaskan dasar kerajaan di peringkat akar umbi.

Kita hendak cadangkan namanya ditambah di hujung iaitu Pemuda Umno Hulubalang Keris Tumpul kerana Pemuda Umno sekadar menjadi 'YES MAN'. Semua yang dikata oleh pemimpin betul belaka 'Yes Tuan' langsung tidak berani bersuara.

Selain itu Pemuda Umno langsung tidak berani mempertahankan kedaulatan Bahasa Melayu, Politik Melayu dan sebagainya. Ambil sahaja contoh senang bagaimana Pemuda Umno sekadar menjadi Pak Turut bila Mahathir menukar dasar pembelajaran Sains dan Matematik kepada Bahasa Inggeris. Kerusi Ketua Menteri Pulau Pinang langsung tidak berani disentuh oleh Pemuda Umno sedangkan Umno adalah parti yang mempunyai kerusi majoriti di DUN Pulau Pinang.

Banyak lagi kalau hendak ditulis 'ketumpulan' Pemuda Umno. Tak cukup satu hari satu malam nak tulis.

Jadi kita menyarankan gelaran yang sesuai dengan mereka ialah Pemuda Hulubalang Keris Tumpul.

Lagi pun sekarang orang dah pakai keris untuk berperang Umno masig guna keris alamat habis semua mati katak lah kalau ikut stail Umno.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59