Monday, 6 August 2007

MUHYIDDIN TAK PAYAH SIBUK-SIBUK JAGA PKRMaka berkatalah Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan berkubur selepas pilihan raya umum ke-12 yang semakin hampir.

Beliau berkata, PKR memang sudah lemah dan keadaannya seperti nyawa-nyawa ikan berikutan banyak orang kuatnya telah meninggalkan parti selain mengalami kekalahan dalam pilihan raya kecil.

Menurutnya, PKR yang kini hanya mempunyai satu kerusi di Parlimen Permatang Pauh memang sudah tidak diterima pengundi, justeru pilihan raya akan datang menjadi medan terakhir perjuangan parti itu.

Kita nasihatkan Muhyiddin supaya tidak perlu menjaga tepi kain orang. Apa yang penting beliau kena perbetulkan Umno yang rosak dan punah itu.

Gejala rasuah (politik wang ) dalam Umno belum di'basuh' lagi. Penyelewengan, penipuan dan penyalahgunaan kuasa didakwa bermaharajalela dalam Umno sehingga bekas orang no 1 Umno iaitu Tun Mahathir pun jadi mangsa.

Pergeseran antara parti-parti komponen juga perlu Muhyiddin redakan. Umpamanya isu tuntutan kerusi Parlimen Bukit Gantang.

Bacul dan pengecutnya Umno dalam isu kerusi Ketua Menteri Pulau Pinang pun tiada penghujung. Rasanya tidak cukup satu malam untuk saya nukilkan masalah dalam Umno yang sepatutnya menjadi agenda utama Muhyiddin untuk dibetulkan.

Tidak payahlah Muhyiddin sibuk-sibuk untuk betulkan PKR dan parti-parti pembangkang lain.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59