Monday, 2 July 2007

SIAPA SASARAN ADUAN RASUAH OLEH EZAM. HANYA ADA 2 TAN SRI SAHAJA DALAM KABINET?


Siapakah pula sasaran Ezam kali ini?

Siapakah Menteri Umno yang telah songlap wang RM30 juta itu?

Semasa sidang akhbarnya Ezam menyatakan bahawa Menteri itu seorang lelaki dan bukannya wanita. Dalam kabinet Dollah, selain beliau selaku PM dan Najib selaku TPM terdapat 20 orang anggota kabinet dari Umno iaitu 17 lelaki dan 3 wanita.

Jika kata Ezam, Menteri berkenaan adalah seorang lelaki bermakna jika dikecualikan PM dan TPM tinggal 17 orang susupek! Siapakah si dajal dari 17 orang ini?

Semalam di Rimba Jaya, Shah Alam ketika menghadiri satu majlis ceramah anjuran PAS Shah Alam, Ezam terus memalu paku terakhir ke keranda Menteri berkenaan dengan menyatakan Menteri itu adalah seorang Tan Sri! Dari 17 orang Menteri Kabinet Umno yang lelaki, cuma dua yang bergelar Tan Sri iaitu:

TAN SRI Muhyiddin Mohd Yassin
TAN SRI Nor Mohamaed Yakcop


Macam lagu 10 budak hitam pula bunyinya. Tetapi yang ini 17 budak hitam jatuh 15 tinggal dua, dan jika tidak silap maklumat kata Ezam, Tan Sri itu menjaga Perdendaharaan negara, maka tinggallah satu budak hitam yang memang kebetulan hitam pun!

Saya difahamkan Ezam memberikan tempoh 7 hari kepada Perdana Menteri untuk mengumumkan sendiri nama Menteri berkenaan jika tidak beliau sendiri akan mengambil tindakan seterusnya. Dalam hal ini saya mengalu-alukan dan mengucap syabas di atas keberanian Ezam dan GERAK, kalau boleh jangan seorang pun yang nanti didiamkan jika jelas mereka terjerumus dalam angkara rasuah dan salah-guna kuasa.

Bagaimana Dollah, beranikah bertindak atau mahu tanya isteri baru dulu?ADAKAH DOLLAH BERANI MENGAMBIL TINDAKAN KALI INI?

Roslan sms

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59