Thursday, 26 July 2007

REMAJA DI DAKWA DIROGOL PELAJAR : SISTEM TERUS GAGAL MEMBENTUK INSAN BERIMAN DAN BERTAQWAMUAR: Sistem pendidikan Islam Hadhari terbukti gagal mendidik pelajar menjadi insan yang berilmu dan bertaqwa. Rentetan jenayah dan kegiatan tidak bermoral yang dilakukan oleh pelajar dewasa ini jelas membuktikan bahawa dakwaan di atas adalah benar.

Media hari ini memaparkan satu lagi jenayah yang dilakukan oleh pelajar. Lebih memilukan jenayah rogol ini dilakukan oleh pelajar yang baru berumur 14 tahun.

Media itu melaporkan bahawa pelajar perempuan tingkatan tiga telah dirogol oleh seorang lelaki dipercayai teman lelakinya dan empat pelajar lain di sebuah rumah di Sungai Abong, dekat sini, dua minggu lalu. Ianya dilakukan secara bergilir-gilir.

Mangsa yang berusia 15 tahun mendakwa dirogol empat pelajar tingkatan dua hingga empat yang belajar di sekolah sama dengannya.

Apabila kejadian berkenaan diketahui keluarga mangsa, remaja berkenaan membuat laporan polis mengenai kejadian rogol beramai-ramai itu, kelmarin.

Susulan laporan polis itu, sekumpulan empat lelaki yang berusia 14 hingga 17 tahun ditahan reman bermula kelmarin hingga Jumaat ini bagi membantu siasatan berhubung kejadian berkenaan.

Difahamkan mangsa ke rumah seorang daripada empat lelaki yang ditahan reman itu dipercayai teman lelakinya.

Apabila sampai di rumah berkenaan teman lelakinya menghubungi tiga rakannya sebelum mangsa dirogol beramai-ramai.

Jurucakap polis mengesahkan laporan mengenai kejadian berkenaan tetapi enggan mengulas lanjut kerana siasatan lanjut masih lagi dijalankan.

INILAH BUKTIKAN KEGAGALAN SISTEM PENDIDIKAN ISLAM HADHARI

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59