Sunday, 8 July 2007

PENYAKIT TIDAK TAHU MASIH MEMBELENGGU IMAM AL HADHARIPULAU PINANG, - Imam Al Hadhari berkata beliau akan meneliti memorandum yang dihantar oleh Gerakan Demokrasi dan Anti Korupsi (Gerak) yang mendakwa kononnya seorang menteri Kabinet terbabit rasuah jutaan ringgit.

"Saya difahamkan ada surat itu (memorandum daripada pengerusi Gerak Ezam Mohd Noor) dihantar kepada pejabat saya dan saya akan menelitinya," kata Perdana Menteri kepada pemberita selepas merasmikan Kempen Kesedaran Alam Sekitar di sini hari ini.

Ezam dilaporkan menghantar satu dokumen setebal 632 muka surat dan lengkap dengan laporan polis mendakwa kononnya seorang menteri terbabit dengan rasuah membabitkan wang berjuta ringgit dan beliau mahukan Abdullah sendiri mendedahkan nama menteri berkenaan.

Ditanya mengenai siapakah yang dituduh rasuah itu, Abdullah berkata: "Saya tidak tahu."

Macamana seorang Perdana Menteri tidak tahu tentang tindak tanduk anak buah para menterinya sendiri, sedangkan semasa mengambilalih tampuk pemerintahan dari Tun Mahanthir dulu bukan cakap berdegar-degar untuk membenteras rasuah. Tetapi akhirnya 'tahi penuh di ekor' rupanya Imam Al Hadhari ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59