Wednesday, 18 July 2007

NAJIB MUKA TIDAK MALU MENGAKU MALAYSIA NEGARA ISLAMMedia semalam melaporkan bahawa Timbalan Perdana Menteri, Najib Tun Razak berkata bahawa Malaysia sebuah negara Islam. Dari mana Najib belajar kita pun tidak tahu. Sepatutnya Najib mesti menyatakan bahawa Malaysia adalah Negara Islam Hadhari sebab undang-undang Malaysia mengHALALkan perkara yang diHARAMkan oleh Islam seperti judi, riba, arak, undang-undang bukan Islam dan sebagainya.

Apakah Najib malu hendak menyebut bahawa Malaysia adalah bukan Negara Islam tetapi Negara ISLAM HADHARI yang penuh dengan maksiat dan kezaliman. Pemimpin-pemimpinnya langsung tidak bercirikan pemimpin Negara Islam. Aurat tidak ditutup, ramai antaranya disabitkan dengan kes rasuah, penyelewengan dan sebagainya.

"Kalau sayalah menjadi Najib, malu rasanya untuk mengaku Malaysia Negara Islam. Malangnya pemimpin tidak bermaruah seperti ini memang tidak tahu malu dan tiada harga diri. Diri sendiri penuh dengan kontroversi, lebih baik Najib cermin diri sendiri dulu." demikian kenyataan yang dibuat oleh Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil, Nazri Ariffin semalam.

Nazri seterusnya mengingatkan Najib supaya berhati-hati mengeluarkan kenyataan akhbar kerana dibimbangi nanti kredibiliti Najib yang sememang terjejas akan semakin buruk dilihat oleh rakyat.

Najib dilaporkan mendakwa bahawa Malaysia sebagai Negara Islam dalam kenyataannya kepada media selepas mewakili Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi merasmikan persidangan antarabangsa mengenai Negara Islam Dalam Dunia Global anjuran Institut Kefahaman Islam Malaysia di Kuala Lumpur semalam.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59