Sunday, 8 July 2007

NAJIB KECUT PERUT, TAKUT NAK ULAS ISU GAMBARNYA DENGAN ALTANTUYAMUAR – Najib Tun Razak enggan mengulas panjang tindakan Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua, mencipta gambar palsu beliau bersama seorang wanita yang dikatakan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu dan disiarkan dalam laman blog.

“Biarlah orang lain bergaduh dulu,” kata Timbalan Perdana Menteri ringkas apabila diminta mengulas mengenai tindakan anggota pembangkang itu, di sini semalam.

Sebelum itu beliau yang juga Penasihat Kehormat Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) merasmikan Karnival Ukhuwah Majlis Pemimpin Negara Bersama Keluarga Pekida di Tangkak di sini.

Pengunjung laman blog milik Tian Chua boleh melihat gambar Timbalan Perdana Menteri sedang duduk di meja makan diapit seorang wanita dikatakan Altantuya dan penganalisis politik, Abdul Razak Baginda.

Nampak jelas Najib tidak senang duduk dan rimas dengan isu gambar yang disebut pada perbicaraan pembunuhan kejam Altantuya di Mahkamah baru-baru ini.

Sepatutnya sebagai seorang yang bermaruah dan berjawatan tinggi beliau mesti berani menafi atau mengiyakan berita tersebut supaya rakyat tidak membuat spekulasi dan fitnah. Ambil sahaja contoh pemimpin negara maju yang sudah pasti akan berkata benar tentang isu ini. Malangnya pemimpin Umno sentiasa mengekalkan sifat mereka iaitu tidak bermaruah dan muka tembok.

Kita menasihatkan Najib supaya mengambil cuti dan berehat sehingga beliau berani tampil untuk membuat kenyataan yang jujur dan amanah. Jika sekiranya beliua tidak berbuat demikian selagi itulah kredibilitinya dipersoalkan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59