Wednesday, 11 July 2007

LAJNAH PENERANGAN PEMUDA ANJURKAN KURSUS PENGUCAPAN AWAM 15 JULAIBUKIT KATIL : Lajnah Penerangan Dewan Pemuda PAS Kawasan dengan kerjasama Lajnah Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil akan menganjurkan Kursus Pengucapan Awam pada 15 Julai ini bertempat di sebuah Institusi Pendidikan di sini.

Kursus yang julung kali diadakan ini bertujuan untuk memberikan latihan asas kepada tenaga-tenaga penerangan pelbagai peringkat dalam Kawasan Bukit Katil. Demikian ditegaskan oleh Ketua Penerangan DPPK Bukit Katil, NAzri Ariffin.

Penyertaan adalah terbuka kepada semua AJK Kawasan, AJK Dewan Pemuda Kawasan, AJK Dewan Muslimat PAS Kawasan, AJK MTD, AJK UPU, AJK Cawangan dan seluruh tenaga penerangan dalam kawasan ini.

"Kita harap selepas program ini Lajnah Penerangan, Dewan Pemuda Kawasan akan mencapai target untuk melahirkan 6 orang penceramah dan 6 orang pengerusi" ujar Nazri yang juga merupakan Penolong Setiausaha PAS Kawasan.

Nazri menyatakan program ini amat menarik kerana para peserta akan diberikan teori terlebih dahulu sebelum latihan praktikal di buat. Slot ini biasanya membuat peserta tidak kering gusi melihat bakal-bakal penceramah berceramah atas tajuk bebas atau tajuk yang telah ditentukan.

Dengan latian ini Insya Allah kita akan ketandusan penceramah semasa kempen pilihanraya ini.

"Kalau mereka tak boleh berceramah di hadapan khalayak ramai, mereka boleh menjadi penceramah kelompok yang sememangnya dalam majlis-majlis ceramah kecil ini" kata Nazri mengakhiri kenyataannya kepada blog ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59