Monday, 30 July 2007

LAGI 'PRODUK' ISLAM HADHARI YANG 'HEBAT'Semenjak Islam Hadhari diperkenalkan bermacam-macam peristiwa dan kejadian jenayah berlaku yang kadang-kadang tidak masuk akal. Malah kejadian jenayah tersebut dilakukan oleh remaja dan budak sekolah.

Media hari ini sekali lagi melaporkan kejadian jenayah yang melibatkan murid sekolah. Yang dahsyatnya kes jenayah ala genster ini dilakukan oleh murid perempuan. Sungguh hebat ajaran Islam Hadhari ini sehingga mampu melahirkan gengster muda perempuan.

Ini semua tidak lain tidak bukan disebabkan pimpinan Islam hadhari yang sememangnya tidak suka kepada pengajian dan pendidikan Islam sehingga akhirnya melahirkan remaja yang rosak dan ganas.

Laporan media itu menyebut bahawa sembilan pelajar perempuan sebuah sekolah menengah di Muadzam Shah dekat Rompin, didakwa bertindak ala Mafia dengan membelasah dan merakam gambar bogel seorang rakan mereka menggunakan telefon bimbit.

Kejadian berlaku di sebuah Felda dekat Muadzam Shah apabila mangsa berusia 16 tahun dalam perjalanan ke rumah rakannya kira-kira jam 5 petang kelmarin.

Bagaimanapun, dia dihalang sembilan pelajar perempuan berusia 16 tahun dari sekolah sama sebelum seorang daripada mereka menghampirinya.

Menurut sumber, pelajar terbabit bertanyakan kepada mangsa mengenai sama ada dia pernah mengutuknya, termasuk memperli dirinya ‘gemuk’ tetapi mangsa menafikannya.

Bagaimanapun, pelajar terbabit yang tidak berpuas hati dengan jawapan itu membelasah mangsa sebelum disertai lapan rakannya yang menanti peluang bagi melepaskan geram.

“Mangsa dibelasah bertubi-tubi termasuk ditumbuk dan ditampar sebelum diterajang sehingga tergolek di tepi jalan hingga menyebabkan mangsa cedera dan lebam di beberapa bahagian badan.

“Tidak puas dengan perbuatan itu, sembilan pelajar terbabit membogelkan mangsa dengan menanggalkan baju dan seluar dalamnya hingga tidak tinggal seurat benang.

“Mangsa yang tidak berdaya melawan atau melarikan diri hanya membiarkan colinya dipotong menggunakan gunting,” katanya.

Selepas itu, katanya, seorang daripada pelajar terbabit merakam gambar bogel mangsa menggunakan telefon bimbit ketika dia tersadai di tepi jalan.

Penyerang ‘Minah Rewang’ itu kemudian beredar sebelum mangsa yang kesakitan dan menangis memakai baju yang ditanggalkan lalu pulang ke rumah.

“Mangsa kemudian menceritakan kejadian itu kepada keluarganya dan mereka membuat laporan di Balai Polis Muadzam Shah, pada hari sama.

“Akibat dibelasah sembilan pelajar perempuan itu, mangsa terpaksa menerima rawatan di Hospital Muadzam Shah (HMS) di Rompin kerana kecederaan di badan sebelum dibenarkan pulang,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Abdullah Sani Salat, ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian terbabit.

Menurutnya, polis sudah menahan sembilan pelajar perempuan di rumah mereka sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Rompin untuk siasatan lanjut.

Katanya, polis masih menjalankan siasatan mengikut Seksyen 147, Kanun Keseksaan kerana merusuh dan semua barang yang ditemui di tempat kejadian dirampas.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

biaru said...

Apa yang berlaku walau dikesalkan perlu dilihat dari segi psikologi remaja. Tujuan 9 pelajar perempuan itu adalah untuk menunjuk kuasa. Pelajar perempuan ni menggunakan bilangan yg jauh lebih besar untuk menundukkan mangsa mereka. Kelakuan mereka menunjukan sistem peer yg kuat dimana yg cantik dan pintar menguasai kumpulannya sehingga menurut rancangannya. Segalanya menunjukkan ianya telah dirancang dgn teliti. Siapa yg memujuk mangsa keluar, siapa yg akan merakamkan mangsa ketika ditelanjangkan. Penggunaan gunting untuk membuka coli sungguh mengejutkan kerana mereka membawa senjata untuk menakutkan mangsa. Sedangkan membuka coli begitu senang sekali dgn tangan. Pelajar perempuan ini begitu sadis bertindak membogelkan mangsa mereka beramai2 tanpa ada sorangpun membantu. Dalam kumpulan seperti ini selalunya ada yg hanya seronok melihat mangsa ketakutan. Gadis yg menjadi ketua ingin menunjukkan kuasanya dan memberi arahan kepada yg lain supaya memegang tangan mangsa supaya tak dapat melawan. Sementara dua lagi menarik kedua kakinya terlentang. Mereka terbawa2 dgn keghairahan melihat musuh mereka di malukan bila t-shirt dibuka dan jean di tarik turun. Mereka seronok melihat gadis dipegang mcm binatang korban menggeliat ketakutan dan mereka membiarkan dan melihat bagaimana ketua kumpulan dgn berani memberi amaran sebelum menggunting coli dan mendedahkan buah dada mangsa. Wajah malu atau tangisan mangsa hanya menaikkan nafsu pembuli. Keghairahan mereka memuncak tatkala gadis yg di pegang kaki dan tangan nya dgn selamba di gunting seluar dalamnya hingga farajnya jelas terdedah. Seluar dalam gadis yg dijadikan mangsa dijadikan tanda kemenangan sementara rontaan gadis yg ditelanjangkan menambah keseronokan. Matlamat mereka mendedahkan kemaluannya gadis hanya alasan untuk menunjukan kuasa pada masa yg sama seronok melihat malu yg di tanggung mangsa terdedah bogel tanpa seurat benang. Mereka hanya puas setelah melihat gadis tadi ditelanjang bogel dan dirakam untuk menambah malunya.Sebagai perempuan mereka sendiri sedar tiada yg memalukan kaum hawa dari di telanjangkan dan di rakam gambar kemaluannya. Jelas ini masaalah psikologi remaja perempuan.

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59