Sunday, 15 July 2007

KURSUS PENGUCAPAN AWAM : USAHA MELAHIRKAN PENCERAMAH BERWIBAWA

15 Julai 2007, Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Katil melalui Lujnah Penerangan berjaya menganjurkan Seminar Pengucapan Awam di Sekolah Rendah Islam Pintar Batu Berendam. Menurut pengarah Program saudara Nazri yang juga Ketua Penerangan Pemuda Kawasan, program ini telah berjaya memberi pendedahan kepada peserta tentang teknik pengucapan awam yang berkesan. Sebanyak dua kertas kerja telah dibentangkan di dalam seminar tersebut yang melibatkan En Hassan Muhammad, bekas Ahli Parlimen Besut dan seorang pensyarah dari IPTA tempatan. Selain itu, aktiviti Latihan Dalam Kumpulan telah diadakan bagi memantapkan lagi teknik pengucapan awam terutamanya dalam mempengerusikan sesuatu majlis dan cara komunikasi yang berkesan. Program ini merupakan siri 1 dari aktiviti yang berada dalam perancangan Lujnah Penerangan khususnya dalam persiapan menghadapi Pilihanraya Umum ke 11.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

kelantanees said...

Alhamdulillah
Syukur kpd Allah SWT,kursus tersebut telah berjaya meningkatkan ilmu para amilin yg hadir.Insyallah dpd feedback yg di terima ramai yang cukup berpuas hati dan mahukan siri yg seterusnya di adakan.Cara penyampaian penceramah cukup menarik,tdk membosankan dan penuh bermaklumat.
Walaupun ramai lagi yg tdk dpt mempersembahkan praktikal ucapan masing2 lantaran masa yg singkat namun jelas terbayang kepuasan di wajah para peserta.
Tdk kurang juga yg menarik nafas lega(bak kata Safian, "dah nak naik biru muka,nasib baik tak kena") sbb tk perlu berucap apabila pengacara majlis mengumumkan utk memendekkan sesi latihan bg menamatkan majlis pd pukul 1.30th.

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59