Tuesday, 3 July 2007

KALAU TAK TAHAN HIJRAH MASUK PAS


Kita sangat mengalu-alukan mana-mana pemimpin Politik baik Umno atau pembangkang yang tidak tahan dengan kerenah parti masing-masing supaya masuk PAS. PAS sebagai sebuah parti Islam tidak akan mengkhianati ahli dan pejuang Islam kecuali mereka sendiri yang berbuat demikian. Sebab itu PAS tetap utuh dari mula-mula ditubuhkan sehingga sekarang.

Sekarang ini beberapa orang dalam parti sahabat PKR diberitakan bertelagah dengan parti mereka sendiri. Mungkin ada perasaan tidak puashati terhadap individu-individu tertentu dalam parti yang menyebabkan keadaan itu berlaku. Maka kalau demikian ceritanya lebih baik bersama-sama berjuang di dalam PAS.

Kita rasakan PKR sendiri tidak marah masuk PAS sebab PAS tetap parti pembangkang yang musuhnya sama dengan musuh PKR iaitu BN.

Blog darigaunghati menyiarkan berita bahawa bekas orang kuat PKR Pahang Mohd Nizam Abdul Hamid tidak berpuashati dengan PKR.

Berita itu menyebut bahawa :SMS diterima daripada seorang rakan yang di 'forwodkan' penulis membayangkan seorang pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pahang, iaitu Ahmad Nizam Abdul Hamid (gambar) akan meninggalkan parti itu ..... dalam smsnya dia menuliskan kegelisanya ketidakpuasan hatinya diatas tindak tanduk pengurusan PKR yang gagal mengiktiraf kemenanganya. Di fahamkan kemenanganya tidak diiumumkan, semasa keputusan pemilihan diumumkan. walaupuan media alternatif termasuk media PKR sendiri , menyiarkan beliau adalah diantara calon yang menang dalam pemilihan itu. Dalam SMSnya juga dibayangkan beliau mungkin akan mengambil tindakan undang-undang terhadap PKR sebagai jalan terakhir atau meninggalkan saja PKR untuk bersama parti altenatif lain.

darigaunghati memberikan komen begini :****Penulis pelik betul dengan tindak tanduk PKR ini, orang sibuk nak lawan Umno, PKR sibuk lawan sesama sendiri? apa ni.... kuat sangat ke PKR untuk bergaduh sesama sendiri pada saat pilihan raya semakin hampir ? kalau macam inilah rupa PKR macam manalah hendak lawan Umno/BN?
Hentikanlah kerja lawan sesama sendiri itu tak ada faedahnya kecualilah kau orang tu agen Umno/BN yang masuk PKR untuk bunuh PKR.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59