Monday, 23 July 2007

ISLAM HADHARI TERBUKA, PATUTLAH SEMUA BOLEHMenteri Pertahanan, Zainuddin Maidin atau Zam semalam berkata bahawa :

"Kita mahu pastikan Islam Hadhari adalah terbuka. Kita mahu jelaskan kepada semua kaum dan pihak Barat bahawa bukannya kita tidak boleh berkawan dengan bangsa lain dan kita tidak memberi peluang politik kepada bangsa lain," katanya.

Zainuddin berkata selepas 50 tahun merdeka, pendekatan Islam Hadhari relevan sebagai lambang kekuatan kepada masyarakat Islam di negara ini bagi menghadapi cabaran dunia global dan mampu mengelakkan isu yang diputarbelitkan oleh sesetengah pihak.

Kata-kata Zam bahawa Islam Hadhari adalah terbuka memang benar sebab itulah judi, arak, riba dan undang-undang kafir masih terus diamalkan di dalam negeri Islam Hadhari ini. Paling menyedihkan Najib pula berani mendakwa Malaysia sebagai negara Islam sedangkan prinsip-prinsip asas Islam di atas pun tidak diharamkan di Malaysia.

Malah dalam bab yang paling asas seperti menutup aurat pun pemimpin Islam Hadhari tak mampu hendak tunaikan, inikan pula perkara-perkara yang lebih besar.

Maka istilah ISLAM HADHARI ADALAH TERBUKA memang kena pada tempatnya sebab MALAYSIA BOLEH semua boleh. YANG HARAM JADI HALAL YANG HALAL JADI HARAM.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59