Tuesday, 3 July 2007

PEMUDA MESTI ADA SIFAT NEGARAWAN - USTAZ KAMARUDDIN

USTAZ KAMARUDDIN SIDEK


SAF KEPIMPINAN DPPN MELAKA YANG TURUT HADIR
AJK DPPK BUKIT KATILDEWAN HARIAN DEWAN PEMUDA PAS NEGERI MELAKA (DPPNM) TELAH MENGADAKAN LAWATAN KE KAWASAN BUKIT KATIL PADA 27 JUN LALU BERTEMPAT DI PEJABAT PAS BUKIT KATIL. LAWATAN TERSEBUT MERUPAKAN PROGRAM TRADISI PEMUDA NEGERI PADA SETIAP TAHUN SELEPAS KEPIMPINAN BARU PEMUDA DIPILIH.

LAWATAN TERSEBUT DIKETUAI OLEH KETUA DPPN MELAKA USTAZ KAMARUDDIN SIDEK. TURUT BERSAMA BELIAU IALAH SETIAUSAHA DPPN AHMAD SHAHRUM DAUD;BENDAHARI, TUAN HAJI SAHAHRUDDIN YUSOF; KETUA PENERANGAN, YUHAIZAD ABDULLAH.

USTAZ KAMARUDDIN DALAM UCAPANNYA MENGINGATKAN GOLONGAN PEMUDA SUPAYA SENTIASA ISTIQAMAH DALAM PERJUANGAN WALAUPUN SUDAH PASTI MENDAPAT CUBAAN DAN UJIAN DARI ALLAH. BELIAU JUGA MENYARANKAN PEMUDA SUPAYA KELUAR DARI KEPOMPONG PAS DAN TERJUN MENDEKATI MASYARAKAT SUPAYA PAS LEBIH DIKENALI DAN BERKETERAMPILAN.

"KITA TIDAK MAHU PAS HANYA HEBAT DIGELANGGANG SENDIRI TETAPI KECUT DAN TAKUT UNTUK BERHADAPAN DENGAN RAKYAT. KITA MESTI MEMPUNYAI JIWA NEGARAWAN SUPAYA RAKYAT MELIHAT PAS MAMPU MENTADBIR DAN MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT" TEGAS BELIAU.

DALAM MAJLIS ITU 16 ORANG DARI 19 ORANG AJK DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL HADIR UNTUK MENYAMBUT DAN MENERIMA AMANAT DARI KEPIMPINAN DPPNM. SELAIN ITU DIALOG DUA HALA ANTARA DPPK DAN DPPN JUGA DIADAKAN. ANTARA SOALAH YANG DIKEMUKAKAN IALAH BERKENAAN DENGAN MASALAH PELAPIS DALAM GERAKAN PEMUDA DAN ISU PILIHANRAYA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59