Monday, 4 June 2007

TIADA KEMENANGAN PERCUMA UNTUK BNBN Jangan harap nak dapat kemenangan percuma.

Parti Islam SeMalaysia (PA)S tidak akan memberi kemenangan percuma kepada Barisan Najis (BN) dalam pilihanraya umum akan datang dan akan meletakkan calonnya di kawasan yang tidak ditandingi parti pembangkang yang lain.

Pengarah Pilihanraya PAS, Datuk Hj Mustafa Ali (gambar) menegaskan bahawa Jawatankuasa Pilihanraya Pusat (JPP) telah selesai membuat kajian terhadap semua aspek mengenai pilihanraya umum akan datang.

"Arahan telah dikeluarkan kepada semua peringkat, terutama bahagian PAS di seluruh negara. Senarai nama calon telah diminta dan setakat ini banyak yang diperolehi.

"Senarai nama ini akan ditentukan oleh Majlis Syura sebelum diputuskan untuk bertanding," katanya dalam ucapan penggulungan dalam Muktamar PAS di Pengkalan Chepa, Kelantan semalam.

Mustafa berkata, antara kriteria utama calon pilihanraya PAS ialah tidak melakukan dosa besar serta tidak mengekalkan dengan sengaja dosa kecil.

"Ciri-ciri tambahan ialah calon yang lebih mudah untuk menang, iaitu mempunyai ramai kawan dan saudara mara di kawasan yang ditandinginya," katanya.

Sementara itu Pengarah MTD Ayer Molek, Hj Yassim Musa(gambar) menyambut baik, kriteria pemilihan yang dinyatakan oleh Datuk Mustaffa di atas.

'Kami di Ayer Molek telah lama bersedia untuk meletakkan calon tempatan di mana kami sudah 'menyenaraipendekkan' 5 nama untuk diketengahkan, akhirnya kami memilih 3 orang dan nama mereka telah pun diserahkan kepada Jentera Pilihanraya Negeri' katanya ketika dihubungi malam tadi.

Di fahamkan MTD Ayer Molek akan mengemukakan calon terbaik dalam pilihanraya kali ini di mana calon yang dikemukakan adalah calon baru yang amat dikenali dan disenangi oleh masyarakat setempat.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59