Saturday, 16 June 2007

NAJIB CARI JALAN SELAMAT. UNGKIT KENYATAAN TUN RAZAK -SETIA SEBAGAI ORANG NO 2Najib Tun Razak berkata, bapanya - Allahyarham Tun Razak Hussein berpeluang untuk mengambilalih pimpinan dari Tunku Abdul Rahman lebih awal daripada masanya atas desakan pelbagai pihak.

Bagaimanapun, kata Najib, bapanya tidak berbuat demikian kerana Allahyarham adalah seorang yang setia.

Menurutnya, Tun Razak berkata: "Saya tidak akan membiarkan diri saya berbuat demikian. Ini bukanlah cara orang Melayu. Jika kita orang kedua, maka kita hendaklah memainkan peranan sebagai orang kedua."

Najib berkata demikian ketika menyampaikan ucapan mengenai ayahnya, bekas Perdana Menteri, Tun Razak Hussein dalam satu majlis anjuran Akademi Pemuda Umno di ibu negara hari ini.

Nampaknya Najib ingin membuktikan kepada Pak Lah bahawa beliau akan mengikuti jejak ayahnya tidak akan merampas jawatan Presiden Umno dari Imam Al Hadhari itu. Kenyataan Najib ini mungkin antara usahanya untuk mempengaruhi Pak Lah supaya mengekalkan beliau sebagai Timbalan Perdana Menteri walaupun Najib didakwa terlibat dengan kontroversi sekarang ini.

Tetapi sebenarnya semua orang kenal Najib termasuklah Pak Lah dan Khairy. Tak perlulah Najib nak 'menjilat' dan mencium tangan Pak Lah.

KITA TUNGGU DAN LIHAT SAHAJA 'ENDING' DRAMA INI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59