Friday, 29 June 2007

LAGI KECUAIAN HOSPITAL ISLAM HADHARI


REMBAU: Kecuaian demi kecuaian kakitangan hospital dilaporkan oleh media. Namun ianya terus berlaku.

Semalam sebuah media melaporkan bahawa ibu kepada bayi berusia tiga bulan, Nur Alya Sabrina yang luka di belakang kepala dan semakin membengkak tidak berpuashati dengan penjelasan Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS) berhubung kecederaan bayi itu ketika dilahirkan pada 8 Mac lalu.

Berikutan itu, dia serta ahli keluarga bercadang mengambil tindakan undang-undang terhadap hospital berkenaan termasuk doktor wanita yang menjalankan pembedahan atas dakwaan cuai menjalankan tugas.

Norazian Yaacob, 27, berkata penjelasan yang diberikan hospital seperti dilaporkan dalam akhbar ini semalam tidak menunjukkan sikap prihatin terhadap masalah yang menimpanya sebaliknya sekadar mempertahankan kesilapan yang sudah dilakukan.

Katanya, biarpun hospital mendakwa sering melakukan pemeriksaan, tetapi setiap kali dibuat, doktor yang merawat seringkali mengatakan luka semakin sembuh, sedangkan ia belum pulih.

“Saya tidak puas hati. Kalau dia (doktor) kata lukanya semakin baik, tidak mungkin selepas lebih tiga bulan masih lagi keadaannya macam ini. Kalau secara logik pun, dalam tempoh itu mesti sudah sembuh tetapi kita tengok luka ini semakin bengkak dan bernanah,” katanya.

Norazian juga tidak puashati dakwaan hospital yang mengatakan dia sering lewat ketika temujanji menyebabkan pihak hospital terpaksa memberi tarikh baru.


MENTERI KESIHATAN MESTI BERTANGGUNGJAWAB DAN MELETAKKAN JAWATAN

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59