Friday, 22 June 2007

JENAYAH SEMAKIN MENINGKAT : MANUSIA ISLAM HADHARI BERDEGIL INGIN SELESAIKAN IKUT NAFSU DAN AKAL


Selagi hukum Allah tidak ditegakkan selagi itulah jenayah di Malaysia tidak akan dibendung. Ini kerana Hukum Manusia yang diterima pakai sekarang ini tidak akan menggerunkan dan menginsafkan manusia. Tidak seperti hukum Allah yang dijamin oleh Allah bahawa pengunaannya akan mendapat keberkatan dari Allah.
Malangnya manusia Islam Hadhari di Malaysia pada hari ini masih berdegil walaupun terbukti undang-undang manusia telah gagal membendung jenayah dari dahulu, kini dan selamanya.
Pelbagai usaha dilakukan oleh manusia Islam Hadhari untuk membendung jenayah tetapi semuanya tidak mendatangkan hasil yang positif. buktinya jenayah seperti di Johor Bahru dan lain-lain semakin meningkat.

Namun mereka masih ingkar dan degil. Manusia Islam Hadhari terus berusaha membendung jenayah dengan akal dan fikiran cetek mereka. Untuk kembali kepada Islam jauh sekali . Semalam diberitakan bahawa seramai 350 anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) dan Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) telah digerakkan untuk tugasan pencegahan jenayah di Johor Bahru.

Ketua Polis Johor, Datuk Hussin Ismail berkata, anggota polis tambahan seramai 400 orang seperti diumumkan Kabinet semalam, hanya akan diterima menjelang akhir tahun ini selepas kesemua rekrut itu menamatkan latihan masing-masing.

Ekoran itu, katanya, bagi langkah awal tugas pencegahan jenayah di daerah ini, dua platun PGA dan dua platun PSP digerakkan di lokasi tertentu di sekitar Johor Bahru.

‘‘Daripada jumlah keseluruhan anggota PGA dan FRU yang diterima, pembahagian anggota adalah mengikut platun dengan anggaran 80 orang bagi satu platun,’’ katanya.

Hussin menegaskan, pendekatan tersebut terpaksa diambil kerana pihaknya tidak dapat menunggu kedatangan 400 anggota tambahan menjelang penghujung tahun ini .

Ini kerana, kata beliau, pihaknya mahu memulakan operasi lima balai baru iaitu di Kota Masai, Permas Jaya, Setia Indah, Pelangi Indah dan Pasir Putih di Pasir Gudang dalam waktu terdekat.

Semalam, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan Kabinet mengerahkan tambahan 400 anggota polis secepat mungkin bagi mengatasi masalah jenayah di Johor yang disifatkan agak serius akhir-akhir ini.

Nampaknya manusia Islam Hadhari ini memang degil dan bebal. Langsung tidak terfikir agaknya untuk kembali menyerah diri kepada Yang Maha Esa untuk mengadu masalah yang dihadapi. Penyelesaian kepada sebarang masalah telah dibentangkan oleh Allah didalam Al-Quran dan Hadis Rasulullah S.A.W, tetapi manusia Islam Hadhari tidak menghiraukan. Mereka terus hanyut dan nafsu dan akal fikiran mereka yang cetek. Yang menjadi masalahnya kita sebagai anggota masyarakat juga terdedah sama dengan bahaya dan risiko jenayah kerana kegagalan kerajaan manusia Islam Hadhari yang degil ini.

Jadi hanya ada satu jalan sahaja untuk menumbangkan kerajaan manusia Islam Hadhari ini iaitu jangan undi calon mereka pada pilihanraya umum nanti.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59