Saturday, 16 June 2007

BUKTI PEMBAZIRAN BARISAN NASIONALPAPAN TANDA PROJEK

SISTEM SOLAR BERNILAI HAMPIR RM 1 JUTA

BANGUNAN CANGGIH SEKOLAH ADA 30 MURID JE..


Gambar - gambar ini dirakamkan di sebuah sekolah di Perkampungan asli di Denai Rompin Pahang. Sekolah ini terletak kira - kira 40 KM dari pekan Kuala Rompin Pahang dan 15 KM dari Pekan Endau Johor iaitu nun di dalam hutan rimba berdekatan Taman Negeri Endau Rompin Pahang. Jalan ke sekolah berkenaan hanya boleh dihubungi dengan pacuan 4 roda. Prasarana sekolah berkenaan terdiri daripada dua blok bangunan tiga tingkat, satu blok kuarters guru serta dilengkapi sistem solar yang bernilai hampir RM 1 juta bagi membolehkan kampung tersebut mendapat bekalan elektrik 24 jam.

Apa yang menarik sekolah berkenaan memiliki jumlah pelajar tidak lebih 30 orang dan guru seramai 10 orang. Bermakna satu kelas boleh menempatkan seorang pelajar!!!Inilah situasi yang berlaku walaupun sekolah berkenaan telah dibina kira - kira 5 tahun. Apa yang menarik lagi perkampungan Denai iaitu kampung tempat dibina sekolah berkenaan hanya mempunyai tidak lebih 15 buah keluarga sahaja. Inilah bukti pembaziran jelas Kerajaan Barisan Nasional yang ditunjangi UMNO membuat projek yang tak masuk akal hanya mementingkan projek kepada kroni walaupun terpaksa membazirkan wang rakyat.

Bayangkanlah dengan wang berjuta-juta ringgit yang dihabiskan untuk projek tak masuk akal ini, berapa ramai golongan daif dapat dibantu, berapa ramai pelajar yang terpaksa mengikat perut menahan lapar ke sekolah dapat diberi biasiswa dan bantuan lain persekolahan, begitu juga berapa ramai yang tidak mempunyai rumah dapat memilikinya. Begitu juga banyak lagi kampung - kampung tradisional yang majoriti penyokong BN yang masih tidak mempunyai bekalan elektrik dapat merasai kemudahannya.Ini juga mungkin antara nikmat menjelang kemerdekaan negara yang ke 50.

Berapa ramai yang rumah terpaksa bergelap sebab lewat atau tak mampu menjelaskan bil elektrik. Begitu juga rumah yang sudah lama tidak mendengar deringan telefon sebab tak mampu atau lewat bayar...Tapi rumah Rafidah Aziz yang bil telefon yang tak berbayar RM 10,291.17 dibiarkan saja.. Ini juga mesej kepada penyokong setia UMNO yang rumah masih tidak memiliki bekalan elektrik atau pun bekalan elektrik dipotong sebab lambat bayar... sokonglah UMNO lagi...Cemerlang..Gemilang...Temberang...Pada semua penyokong UMNO dan Barisan Nasional, tunggu 'Gelombang' kenaikan harga barang kedua pada Julai nanti...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

meor said...

untuk kemudahan pendidikan dikatakan membazir???guna wang rakyat untuk kemudahan untuk melaram exco-exco kerajaan negeri pakatan rakyat dengan camry tak membazir???? apa lah yang kamu (PAS) ni cari??untuk mancari kesalahan di atas kebenaran mmg memualkan..sudahlah PAS.

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59