Sunday, 27 May 2007

ZAMAN ISLAM HADHARI PENGAMAL UNDANG-UNDANG PUN LANGGAR UNDANG-UNDANGZaman Islam Hadhari hari ini semuanya menjadi caca marba. Penggubal undang-undang iaitu Kerajaan Islam Hadhari sendiri langgar undang-undang dan pengamal undang-undang iaitu peguam juga langgar undang-undang.

Inilah bala Allah yang diturunkan kepada negara Islam Hadhari ini yang pemimpinnya masih degil dan keras kepala tidak mahu kembali kepada ajaran Islam sebagai dasar undang-undang negara. Akhirnya undang-undang manusia ini hanya tercatat di atas kertas tetapi sedikitpun tidak digeruni oleh penyagak dan penjenayah.

Ianya berlainan dengan undang-undang Allah yang mempunyai keberkatan dan roh 'nakalan minALLAH' pencegahan dari Allah S.W.T.

Semalam media melaporkan bahawa 25 orang peguam dikehendaki Polis untuk membantu siasatan 200 kes jenayah penyelewengan dan pecah amanah yang membabitkan berjuta-juta ringgit yang dipercayai dilakukan oleh peguam-peguam terbabit.

Sementara itu Naib Presiden Majlis Peguam, Ragunath Kesavan (Gambar) berkata tiada tindakan boleh diambil terhadap peguam yang dikehendaki polis atas dakwaan mereka melakukan pecah amanah kerana mereka tidak dipecat sebagai pengamal undang-undang, berhenti daripada profesion atau tidak membaharui sijil amalan guaman mereka.

Beliau berkata Majlis Peguam memandang serius perkara tersebut dan sedang bekerjasama dengan polis bagi membantu siasatan mereka.

Ragunath bagaimanapun berkata hanya segelintir peguam yang terbabit dengan penyalahgunaan wang dalam akaun pelanggan mereka dan terdapat peraturan dan undang-undang yang ketat untuk memantau amalan peguam mengendalikan akuan pelanggan.

Zaman Islam Hadhari ini Peguam pun tidak boleh dipercayai. Lepas ini kalau anda nak cari 'Lawyer' kena cari LOYAR BURUK sebab 'Lawyer' sebenar ramai yang tidak boleh dipercayai lagi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59