Monday, 21 May 2007

WAKIL RAKYAT MUKA TAK MALU MASIH TERUS PEGANG JAWATANWakil Rakyat Telok Mas, Amid Nordin memang boleh diibaratkan muka tembok apabila terus memegang jawatannya walaupun beliau didapati rasuah oleh Jawatan Kuasa Disiplin Umno beberapa tahun tahun lalu. Malah Imam Hadhari Melaka, Ali Rostom pun sama-sama muka tak malu apabila membiarkan Amid Nordin terus menjalankan tugas sebagai Wakil Rakyat Telok Mas.

Kalau Ali Rostom dan kerajaan Islam Hadhari bermaruah dan berdaulat sudah tentu Amid Nordin sudah lama diarahkan supaya mengosongkan kerusi DUN Telok Mas dan diganti dengan Wakil Rakyat baru yang lebih terhormat.

Memang dasar Islam Hadhari yang tidak bermaruah dan muka tak malu. Sepatutnya sebagai seorang wakil rakyat tidak perlulah digesa supaya letak jawatan sebab jawatan itu sendiri dipanggil Yang Berhormat. Jadi kalau dah makan rasuah dengan sendirinya seseorang itu sudah tidak ada hormatnya lagi.

Tetapi malangnya Islam Hadhari tidak meletakkan rasuah sebagai dosa sebaliknya pemakan-pemakan rasuah dan tukang sogok ini terus mendapat 'hormat' dari pemimpin Islam Hadhari seperti Ali Rostom ini.

Tanpa segan silu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Telok Mas, Datuk Wira Amid Nordin berkata dipetik dari akhbar Melaka Hari Ini, bahawa pihak YB perlu sentiasa ‘turun ke padang’ untuk meninjau masalah yang dihadapi oleh masyarakat.

“Langkah ini bertujuan membantu golongan yang memerlukan di sekitar negeri ini. “Saranan itu juga bertepatan dengan hasrat kerajaan negeri untuk memastikan Melaka ‘Sifar Kemiskinan’ menjelang 2010 terlaksana,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini (MHI) ketika ditemui selepas pada Program Rakyat Penyayang (PRP) anjuran Jabatan Perancang Bandar (JPB) dan Jabatan Pengindahan Bandar (PPB) MBMB di Kampung Bukit Kecil di sini, pagi tadi. Kira-kira seramai 300 orang penduduk di sekitar kawasan menyertai program berkenaan.

Inilah perangai pemimpin Islam Hadhari yang memang gila kuasa dan tidak pernah ada rasa 'berhormat'. Langsung tidak peka dengan kedaulatan dan maruah diri.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59