Monday, 7 May 2007

TUN MAHATHIR 'MAHU' PAS MENANG DI KELANTANMaka berkata Tun Mahathir pada majlis Syarahan Perdana Majlis Tindakan Rakyat Kelantan baru-baru ini bahawa sebagai ahli UMNO dan bekas pemimpin tertinggi UMNO, beliau tidak rela melihat UMNO tumbang di tangan PAS atau mana-mana parti pembangkang. Tetapi, sekiranya ketewasan UMNO adalah satu-satunya cara bagi menyedarkan kepimpinan UMNO sekarang tentang kelemahan pucuk pimpinan parti, maka rakyat Kelantan seharusnya memberi undi mereka kepada PAS demi kebaikan negara Malaysia tercinta.

Nampak jelas bahawa Tun Mahathir lebih rela PAS terus memerintah Kelantan demi untuk menyedarkan kerajaan Islam Hadhari bahawa PAS yang dipimpin oleh seorang ulama' mampu memerintah dengan adil, demokratik dan telus. Walaupun dengan hasil yang minima dan diskriminasi dari pusat Tok Guru terus berjaya mentadbir Kelantan dan menjadikan Kelantan sebuah negeri disifatkan 'Baldatun Toiyibatun Warabbun Ghafur' berbanding dengan pentadbiran Islam Hadhari yang semakin celaru dan caca marba.

Kenyataan Tun ini merupakan satu tamparan hebat kepada Imam Al Badawi Wal Hadhari yang sekarang ini syok sendiri mendabik dada ke sana ke mari bahawa akulah pemimpin agung Islam sedangkan negara sekarang parah dengan rasuah dan penyelewengan.

Satu lagi kenyataan Tun yang perlu dicongak ialah tanpa berselindung, Tun memerli keputusan pengundi di Pilihan raya Kecil Dewan Undangan Negeri Ijok yang sanggup menggadai maruah mereka untuk wang berjumlah RM200 dan mesin-mesin jahit. Tun menasihatkan hadirin yang hadir supaya mempertahankan maruah negara di dalam pilihan raya dengan menolak sebarang tawaran membeli undi mereka. Membeli undi adalah rasuah, pemberi dan penerima sama-sama melakukan kesalahan. Tun juga mahu para pengundi tidak membuat pilihan secara membabi buta kerana ia hanya akan memberi mandat kepada pemerintah untuk melakukan apa sahaja secara membabi buta.

Syabas Tun kerana kamu mempunyai jiwa yang besar berani menyatakan kebenaran walaupun pahit.

Dipetik dan diolah hasil nukilan Penembak Badak

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59