Wednesday, 9 May 2007

TERIMA PAKAI DASAR INTEGRITI NEGARA - IMAM AL BADAWI (CAKAP TAK SERUPA BIKIN)


Maka berkatalah Imam Al Hadhari semalam, bahawa beliau mahu sektor awam dan swasta menerima pakai semua dasar kerajaan mengenai integriti demi kebaikan negara.

Imam Al Badawi yang kononnya sentiasa memperjuangkan akan perlunya integriti dalam semua urusan sejak mengambil alih kuasa tiga tahun lepas, berkata integriti merupakan agenda nasional yang perlu diambil perhatian bukan sahaja oleh kerajaan pusat tetapi juga di peringkat negeri.


Tetapi sejak memerintah 3 tahun lepas Imam Al Hadhari gagal melaksanakan apa yang dikatakan kerana jerung-jerung 'penyangak' rasuah dan penyalahgunaan kuasa masih bebas berkeliaran di 'lautan lepas' tanpa sebarang tindakan.

Kita hendak tanya Imam Maksum Islam Hadhari ini apa tindakan kepada laporan dan tuduhan Rasuah dan penyelewengan terhadap Khir Toyo, Rafidah Aziz, Samy Vellu, Zulkiply Mat Nor, Johari Baharom, Khairy Jamaluddin, beliau sendiri, Kamaluddin Imam Al Hadhari dan banyak lagi. Sehingga hari ini tidak seorang pun dari mereka diheret ke mahkamah. Mana integritinya.

Malah Indek Persepsi Rasuah Malaysia semakin merudum.

CAKAP BOLEHLAH ........PERLAKSANAAN???????

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59