Monday, 21 May 2007

STOPA MAMAT TERUS MENGGANAS


JELI: Menteri Pengajian Tinggi, Stopa Mamat mengganas lagi dengan menggunakan kuasa yang ada padanya meminta pihak pentadbir IPTA supaya mengambil tindakan terhadap pelajar yang dituduh terlibat berkempen untuk pembangkang pada dua pilihanraya kecil Machap dan Ijok baru-baru ini.

Namun adalah jelas Stopa Mamat mabuk kuasa apabila tidak pula mengarahkan pelajar dan kakitangan kumpulan A yang berkempen untuk BN diambil tindakan. Inilah 'double standard'nya pemimpin Islam Hadhari yang mentadbir negara ini seperti 'bapak' dia punya.

Kita ingin mengingatkan Stopa Mamat supaya sedar bahawa kamu tidak akan berkuasa selama-lamanya. Suatu hari kamu akan pencen atau dipencenkan oleh rakyat. Jadi jangan kamu menggunakan kuasa kamu sesuka hati dan tidak adil. Ingatlah doa orang yang kena zalim tidak ada hijab disisi Allah. Adakah kamu tidak takut kepadaNya.

Kita bimbang bila kamu pencen nanti tiada orang yang pedulikan kamu hanya cemuhan dan penghinaan yang akan kamu terima.

"Inilah orang tua kutuk yang mabuk kuasa dulu menghukum ayah, abang, mak dan kakak aku yang dituduh berkempen untuk pembangkang, sedangkan pelajar yang sokong BN tidak diapa-apakan" mungkin ini sumpah seranah yang Stopa dapat nanti.

Jadi sekali lagi kita ingatkan Stopa supaya jangan lupa daratan.

Media hari ini melaporkan bahawa Stopa berkata senarai penglibatan pelajar Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang menyokong parti pembangkang dengan berkempen secara aktif dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Machap dan Ijok diserahkan kepada Jawatankuasa Pemantau peringkat kementerian untuk diambil tindakan.

Stopa berkata setakat ini 38 pelajar di beberapa buah IPTA telahpun dikenal pasti.

"Kita mempunyai maklumat tentang penglibatan mereka dan saya sudah mengarahkan jawatankuasa itu supaya mengambil tindakan terhadap mereka mengikut peraturan yang ada," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan Bukit Jering di Jeli, semalam. Begitulah angkuhnya Stopa'kkkecek'.

Pilihan raya kecil DUN Machap, Melaka dan DUN Ijok, Selangor diadakan bulan bulan lepas dan kedua-duanya dimenangi calon Barisan Nasional (BN).

Stopa yang juga anggota parlimen Jeli berkata pelajar yang didapati menyokong mana-mana parti politik menyalahi peraturan Akta Universiti dan Kolej yang tidak membenarkan mereka berbuat demikian. Macamana dengan pelajar yang berkempen untuk BN????

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59