Tuesday, 15 May 2007

SAMY VELLU TAKKAN BERUNDUR:MAHU MATI BERDIRI DALAM PEJABATNampaknya orang India akan terus berketuakan Samy Vellu yang telah 26 tahun memimpin mereka. Walaupun Samy No Value telah menerima pelbagai tuduhan dan laporan rasuah tetapi beliau tetap utuh menangkis segala tuduhan tersebut sehingga Imam Al HAdhari dan Dr Mahathir tidak berani memecat beliau.

Entah apa dewa yang dipakai oleh Samy 'No Value' tidaklah diketahui oleh kita. Apa yang pasti orang India seolah-olah mengangkat Samy bagaikan Dewa mereka.

Dalam Kongress MIC Ahad lalu di Kuala Lumpur, Samy semakin gagah, tidak ada riak-riak beliau akan mengundurkan diri seperti yang dilakukan oleh Dr Mahathir, Ling Liong Sik dan Lim Keng Yaik. Malah beliau semakin berkuasa selepas mengenepikan musuh lamanya Subramaniam pada pemilihan tahun lepas melalui calon proksinya Palanivel untuk jawatan Timbalan Presiden.

Hanya satu formula yang begitu berkesan yang dilakukan oleh Samy No Value untuk mengekalkan jawatannya iaitu mencantas sesiapa sahaja yang menentangnya terutama Timbalan Presiden. Pandithan dan Subramaniam adalah antara mangsanya. Pandithan dipecat dari MIC dan menubuhkan IPF manakala SUbramaniam tidak seberani Pandithan dan memilih untuk berdiam diri walaupun diterajang dengan hina oleh Samy No Value.

Keangkuhan dan kedegilan Samy untuk terus memimpin MIC merupakan berita buruk buat kaum India kerana jelas kepimpinan Samy penuh dengan kontroversi dan skandal seperti isu MAIKA dan lain-lain.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59