Tuesday, 15 May 2007

SAMSENG PARLIMEN, NAZRI AZIZ BERANG KEPADA DR MMemang menegakkan kebenaran walaupun pahit tiada dalam kamus Islam Hadhari. Pemimpin dan penganut Islam Hadhari seolah-olah telah disita hati mereka untuk menerima kebenaran.

Apa yang ada dalam 'kepala hotak' mereka ialah apa yang diperkatakan oleh pemimpin Islam Hadhari semuanya benar dan hak.

Itulah sebabnya bila Dr Mahathir bercakap perkara yang benar dan logik anak-anak buah Imam Al Hadhari bukan main marah dan naik berang. Antaranya Samseng Parlimen Nazri Aziz yang sejak akhir-akhir bukan main garang menghentam Mahathir dan mempertahankan Imam Hadhari. Sedangkan pada suatu ketika dahulu beliaulah antara orang yang hebat 'menjilat' Dr Mahathir.

Isnin lalu Samseng Parlimen menilai kritikan Dr Mahathir "sangat berpihak" kepada pembangkang dan tidak memberi sebarang kebaikan kepada negara dan parti. (Walaupun apa yang diperkatakan oleh Mahathir itu benar tetapi oleh kerana ia bertentangan dengan 'aqidah' Islam HAdhari maka ia semuanya jadi tidak benar)

Samseng ini berkata bahawa kalau sudah hentam kerajaan bukankah Tun sebenarnya berpihak kepada pembangkang.

Dua tiga hari lalu Dr Mahathir menafikan beliau berpihak kepada pembangkang sebaliknya kritikannya itu bertujuan menjadikan kerajaan dan Umno lebih kuat dan terus kukuh.

Mengulas perkara itu, Nazri berkata, "kalau nak salur pandangan janganlah sampai menyusahkan kita kerana kita sedang bersiap sedia menghadapi pilihan raya umum."

Nazri juga menegur Mukhriz anak Mahathir selaku Pengerusi Biro Antarabangsa Pemuda UMNO Malaysia yang menjemput bapanya,Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menyampaikan ceramah pada satu majlis anjuran biro itu di Taiping Ahad lalu.

"Ini nepotisme sebenarnya yang lebih buruk daripada kronisme kerana, dia pengerusi biro, jemput bapa dia berucap bagi memberi peluang untuk hentam kerajaan," katanya kepada para wartawan di Kota Bharu. Nazri juga menilai kritikan Dr Mahathir "sangat berpihak" kepada pembangkang dan tidak memberi sebarang kebaikan kepada negara dan parti.

Sejak akhir-akhir Dr M kembali bertenaga dan bersemangat menghentam Imam Al Hadhari malah nampaknya Dr M sudah berbaik-baik dengan Ku Li musuh lamanya. Sudah dua tiga kali mereka duduk semeja dalam program-program wacana, dialog, konvensyen dan sebagainya. Ini satu fenomena baru dalam lanskap politik Malaysia.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59