Tuesday, 8 May 2007

PROJEK MENAMBAH DANA TERBUKA KEPADA PAS KAWASAN, DEWAN-DEWAN DAN CAWANGAN-CAWANGAN PAS


Lajnah Ekonomi dan Pembangunan Usahawan Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil melancarkan program pelaburan Unit Amanah yang terbukti mampu memberikan pulangan yang baik kepada pelabur dan organisasi yang menyertainya.

Projek ini ialah Projek Pelaburan Unit Amanah Syariah (Unit Trust) yang dijalankan oleh Public Mutual Berhad. Unit Amanah ini terbukti memberikan pulangan yang sangat kompetitif kepada pelabur berbanding Amanah Saham dan Pelaburan lain.

PULANGAN DANA UNIT AMANAH PUBLIC MUTUAL

Public Ittikal Keuntungan pada tahun 2006 - 26.01 %
Public Islamic Equity Fund Keuntungan pada tahun 2006 - 25.27 %
Public Islamic Opportunities Fund Keuntungan pada tahun 2006 - 25.71%
Public Isamic Dividen Fund Keuntungan pada tahun 2006 - 18.49 % (14/2 – 29/12)


CIRI-CIRI AMANAH SAHAM INI

Pelaburan ini jelas HALAL DI SISI SYARIAH dan UNDANG-UNDANG MALAYSIA, di mana ia dipantau oleh Panel Syariah dan Akta Suruhanjaya Sekuriti Malaysia seksyen 18.

Unit Amanah ini dijalankan oleh Syarikat Public Mutual Bhd, anak syarikat Public Bank Bhd salah sebuah bank terbesar di Malaysia. Ia mempunyai pejabat cawangan di seluruh Malaysia.

Setakat terdapat kira-kira 1 juta pelabur yang melabur di dalam dana-dana Public Mutual dengan jumlah pelaburan sebanyak RM18.3 Billion. Terdapat 40 dana yang dijalankan oleh Public Mutual Bhd. Public Mutual merupakan syarikat Unit Amanah terbesar di Malaysia.

Menggondol 21 Anugerah pada tahun 2007 dari Edge-Lipper dan The Star/Standard & Poors dan setakat ini Public Mutual menggondol keseluruhan 96 anugerah sejak 1999.

Mempunyai 26 tahun pengalaman menguruskan Unit Amanah.


BAGAIMANA PAS KAWASAN, DEWAN-DEWAN, CAWANGAN MENDAPAT PULANGAN DARI PROJEK INI??
1) Melaburkan duit PAS Kawasan, Dewan-Dewan, Cawangan-cawangan dalam mana-mana Dana Public Mutual. Di samping mendapat pulangan PAS Kawasan juga akan mendapat komisen dari pelaburan ini secara on the spot (pada awal bulan berikutnya) iaitu 35 % dari jumlah komisen yang diterima oleh Lajnah Ekonomi DPP Bukit Katil.

2) Menggalakkan ahli menyertai skim pelaburan Unit Amanah ini yang terbukti menguntungkan. Komisen dari pelaburan ini akan diberikan 35 % kepada PAS Kawasan, Dewan-Dewan dan cawangan-cawangan. Komisen ini langsung tidak menjejaskan wang pokok dan keuntungan pelabur, ia hanya diambil dari komisen Lajnah Ekonomi DPP Bukit Katil.

Contoh : Jika jumlah pelaburan ahli di Kawasan Lipis = RM10,000. Maka Lajnah Ekonomi DPP Bukit Katil akan dapat 50 % dan PAS Kawasan, Dewan-dewan atau cawangan akan dapat 50 % dari komisen.

Wang EPF ahli-ahli juga boleh digunakan untuk pelaburan ini. Komisen tetap akan kami berikan walaupun menggunakan wang EPF. Perjanjian bertulis akan dibuat antara 2 pihak untuk memastikan komisen tersebut diberikan sebaik sahaja pihak Lajnah Ekonomi DPP Bukit Katil menerimanya.

Jadi PAS Kawasan, Dewan-dewan dan Cawangan boleh menjalankan road show bersama kami untuk menerangkan kepada ahli-ahli tentang kebaikan melabur dalam Unit Amanah yang sangat kompetitif ini.

Sekiranya PAS Kawasan, Dewan-dewan, Cawangan-cawangan atau sesiapa sahaja yang berminat menyertai skim ini sila sms ke talian hotline kami 019-682 1318 atau email ke mstcmal@miosh.net

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59