Friday, 11 May 2007

PILIHANRAYA TAK LAMA LAGI - PIMPINAN PASPelbagai rumus dan teka-teki tarikh pilihan raya umum(PRU) dibuat oleh pelbagai pihak termasuklah pemimpin parti politik utama negara.

Ada yang menyatakan ianya akan berlaku sejurus selepas pembentangan belanjawan negara pada penggal ketiga tahun ini, juga tidak ketinggalan ada yang menjangkakan ia akan berlaku pada awal tahun hadapan

Mutakhir ini kita telah melihat banyak tanda bahawa pilihan raya umum akan berlaku dalam masa terdekat ini seperti kenaikan gaji, saham dan indeks ekonomi yang dikatakan semakin baik, pemberian pelbagai elaun kepada guru-guru.

Selain itu, kerajaan yakni Umno dan Barisan Nasional (BN) telah menjalankan pelbagai kursus yang tertentu sebagai keperluan dan persediaan BN bagi menghadapi pilihan raya.

Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa berkata PAS menjangkakan bahawa kerajaan akan membuat beberapa tawaran untuk menarik rakyat sempena belanjawan yang akan dibentangkan sebelum pilihan raya umum berlaku selepas mengemukakan tanda-tanda hampir PRU.

Untuk itu, pihaknya telah mengarahkan jentera untuk mengaturkan segala persiapan termasuklah mengadakan perhimpunan 100 ribu orang dalam masa terdekat ini bagi mendesak kerajaan untuk melakukan reformasi terhadap pilihan raya di Malaysia.

Nasharudin menjelaskan pelbagai program penerangan susulan telah dirangka iaitu menganjurkan konvensyen memulihkan demokrasi serta mengadakan roadshow penerangan yang melibatkan pimpinan Barisan Alternatif (BA) ke seluruh negara.

Harakahdaily

BAGI KITA SEBAGAI AHLI DAN JENTERA PARTI AYUH JANGAN TUNGGU LAGI. GERAKKAN SELURUH JENTERA SUPAYA BERGERAK SETIAP SAAT. SAHABAT YANG MASIH TIDUR DAN MENGANTUK MESTI DIBERI 'UBAT' SUPAYA JAGA DAN BANGKIT BERPERANAN DAN BEKERJA SETIAP DETIK. MANA-MANA JENTERA YANG LONGGAR DIKETATKAN, MANA YANG BURUK DAN TIDAK BERMAYA DIGANTI DENGAN YANG LEBIH BAIK ..........

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59