Thursday, 3 May 2007

MATA DAN TELINGA SUDAH BUTA DAN PEKAKOleh kerana mata dan telinga pemimpin dan pengikut Umno/BN Islam Hadhari sudah buta dan pekak mereka sudah tidak tahu menilai siapa yang ganas dan siapa yang mengikut undang-undang sebenarnya.

Walaupun petugas-petugas BA dipukul dengan teruk sehingga masuk hospital, tetapi mereka tetap menuduh petugas BA yang ganas dan tidak mengikut undang-undang. Ini ditambah lagi dengan sikap tidak professional Polis yang jelas memihak kepada Umno/BN sehingga laporan Polis yang kita buat tidak disiasat secara adil dan professional.

Insiden membaling botol dan kayu pada hari penamaan calon juga jelas dimulakan oleh Khairy (kepala gangster) tetapi pemimpin dan ahli Umno/BN menutup mata sahaja malah media jelas memutarbelitkan berita dengan menyatakan petugas BA yang bertindak dahulu.

Maka tidak hairanlah apabila Setiausaha Politik Perdana Menteri, OsmanG Desa menyarankan agar Parti Keadilan Rakyat (PKR) dibubarkan dan orang Melayu yang menganggotai parti itu kembali ke pangkuan Umno dengan alasan pendekatan kempen PKR secara ganas dalam pilihanraya kecil Ijok ditolak rakyat.

Beliau membuat saranan itu selepas merasmikan mesyuarat agung berkelompok cawangan Umno Bahagian Sekijang di Muar, Johor, demikian menurut laporan Bernama.

Katanya, kempen secara ganas bukan sahaja bercanggah dengan ajaran Islam, malah bertentangan dengan budaya orang Melayu.

Inilah sikap pemimpin Islam Hadhari yang seolah-olah 'disita' oleh Allah hati dan perasaan mereka untuk menerima kebenaran. Malah mentaliti Imam Al Hadhari Al Badawi juga sama sahaja seperti JKKK kampung.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59