Tuesday, 8 May 2007

LAJNAH EKONOMI PAS KAWASAN ANJURKAN PROJEK MLM HPALajnah Ekonomi PAS Kawasan Bukit Katil yang diterajui oleh Tuan Haji Ab Rahhim Idris mengorak langkah mengasaskan perniagaan MLM HPA bagi menambahkan dana PAS Kawasan. Dana ini akan digunakan untuk menampung program-program PAS Kawasan yang sedang dan akan dijalankan.

"Insya Allah lajnah akan digerakkan lebih aktif bagi mencapai objektif yang sama-sama kita targetkan" jelas salah seorang AJK Lajnah Ekonomi kawasan yang tidak mahu namanya disiarkan.

Program pertama Lajnah Ekonomi PAS Kawasan iaitu Taklimat projek MLM HPA yang diadakan Sabtu lalu telah mendapat sambutan yang baik dimana lebih dari 20 orang agen HPA telah didaftarkan dibawah naungan PAS Kawasan.

"Jika sekiranya semua ahli komited menggunakan barangan HPA seperti Kopi Radix, ubat-ubatan tradisional, sabun dan sebagainya, sudah tentu PAS Kawasan akan mendapat dana seperti yang kita 'target'kan" ujar AJK Lajnah Ekonomi tersebut.

Beliau juga menyeru seluruh ahli PAS di Kawasan Bukit Katil supaya mendaftar menjadi ahli HPA sambil menggunakan barangan harian HPA bagi menjana pendapatan sampingan disamping membantu menambah dana PAS Kawasan. Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi Tuan Haji Ab Rahhim (016-6609767) atau Tuan Haji Abdullah Ahmad (013-6305129).

Turut hadir pada taklimat tersebut ialah YDP Kawasan, Haji Bakrin Sidek; YDP Kawasan Kota Melaka, Ustaz Kamaruzaman Abd Rahim;TYDP Kawasan, Hj Salim Tahir dan beberapa orang lagi AJK PAS Kawasan, pimpinan Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat Kawasan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59