Tuesday, 8 May 2007

KERAJAAN PUSAT SETUJU BINA SALURAN PAIP MINYAK KELANTAN-KEDAH , APAKAH ADA UDANG DI SEBALIK MEE?Kerajaan Barisan Najis (BN) yang menerajui Malaysia akhirnya mengalah dan terpaksa bersetuju membina saluran paip minyak sepanjang 320 kilometer merentasi Semenanjung bagi memendekkan masa penghantaran bahan api itu dari Asia Barat ke negara-negara Asia Timur yang sebelum ini terpaksa diangkut dengan kapal tangki melalui Selat Melaka.

Projek yang menelan belanja AS$7 bilion (RM24 bilion) itu bakal menyaksikan pembinaan sekurang-kurangnya sebuah loji penapis di Yan, Kedah dan loji simpanan minyak di Bachok, Kelantan.

Imam Al Badawi Wal Hadhari ketika mengumumkan keputusan tersebut berkata, saluran paip minyak dari Kedah ke Kelantan itu merupakan sebahagian daripada usaha kerajaan untuk membangunkan Koridor Utara di Semenanjung.

“Ya, kami bersetuju dengan saluran paip itu,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Forum Halal Sedunia 2007 di sini Kuala Lumpur hari ini.

Kalau sebelum ini kerajaan Barisan Najis begitu liat untuk membina saluran paip minyak ini atas dasar politik kerana Kelantan di perintah PAS mengapa tiba-tiba mereka berubah fikiran. Apakah ada udang disebalik mee?. Atau mungkin Imam Al Hadhari yang memimpin Barisan Najis (BN) begitu yakin bahawa Kelantan akan jatuh ke tangan mereka pada Pilihanraya Umum akan datang. Congakan kita ini mungkin ada benarnya kerana Barisan Najis Kelantan yang dipimping oleh 'Jerung PPRT' Anuanr MusaNG begitu bersemangat sejak-sejak akhir-akhir ini mengatur strategi untuk mengalahkan PAS.

Jadi oleh kerana Barisan Najis begitu 'confident' akan menang maka sudah tibalah masanya untuk mereka membina saluran paip minyak ke Kelantan.

Maka-maka sahabat-sahabat kita di seluruh Malaysia mesti bersedia secara rohani dan jasmani untuk 'berperang' dengan tentera Al Ahzab Barisan Najis ini demi mempertahankan kerajaan Islam Kelantan pimpinan Tun Guru Mursyidul Am, Datuk Hj Nik Abdul Aziz Nik Mat

ALLAHU AKHBAR

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59