Friday, 18 May 2007

KATA KESAT DAN PENGHINAAN BUKAN KESALAHAN BAGI ISLAM HADHARIKata kesat dan penghinaan bukanlah suatu kesalahan dalam Islam HAdhari yang menjadi pegangan dalam Umno/BN sekarang. Malah menfitnah dan mengaibkan orang lain seperti yang berlaku ke atas Anwar Ibrahim juga mendapat 'pahala' di dalam ajaran Islam Hadhari. Sebab itu Anwar dituduh dan difitnah sebagai kaki liwat dan sebagai oleh pemuka-pemuka Islam Hadhari sejak dahulu (zaman Mahathir) sehingga ke zaman Imam Al Hadhari ini.

Maka sekadar menghina seorang wanita dengan berkata ‘‘Batu Gajah tiap-tiap bulan bocor juga” sudah tentu mendapat 'pahala' yang lebih besar dalam ajaran Islam Hadhari.

Jadi benarlah tindakan Said Yusof dan Bung Mokhtar yang tidak akan meminta maaf kerana perkara tersebut bukan menjadi kesalahan bagi Islam Hadhari.

Kabinet pula hanya mengarahkan dua pengampu dan pembodek kerajaan itu memberi penjelasan kepada Shahrizat 'Juhi Chawla' berhubung perkataan ‘bocor’, BUKANNYA MENGARAHKAN MEREKA MEMINTA MAAF.

Inilah tarbiah dalam Islam Hadhari di mana menghina dan memfitnah tidak perlu minta maaf. Mereka hanya perlu memberikan penjelasan sahaja dan kita boleh meramalkan bahawa sudah tentu penjelasan tersebut diterima oleh Imam Al Hadhari dan beliau akan berpuas hati dengan penjelasan itu nanti. Maka akan hanyutlah pengikut Islam Hadhari dan mereka juga bebas untuk berkata apa sahaja kerana tarbiah yang diberikan kepada mereka memang begitu skemanya.

Tidak hairanlah ketika kempen Pilihanraya Kecil Ijok baru-baru ini pengikut dan penganut Islam Hadhari tanpa segan silu mengeluarkan perkataan kotor dan isyarat lucah kepada petugas kita hatta kepada muslimat PAS.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59