Thursday, 24 May 2007

KATA-KATA SI BONGKAK"Kita boleh mengucapkan `selamat tinggal kepada parti pembangkang` kerana lima pilihan raya kecil sudah jelas menunjukkan parti pembangkang tidak mendapat tempat di hati rakyat di negara ini," kata Si Bongkak Najib Altantuya semalam.

Kenyataan bongkak Timbalan Presiden UMNO (Baru) itu telah diikuti dengan sorakan gemuruh oleh pembodek-pembodek BN seramai 7,000 orang yang hadir di Majlis Kesyukuran Kemenangan Barisan Najis (BN) pada Pilihan Raya Kecil N.08 DUN Machap di padang Felda Tun Ghafar Baba Machap di Machap semalam.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, kejayaan-kejayaan BN dalam pilihan raya-pilihan raya kecil yang telah dilalui itu menunjukkan jentera BN telah bersiap sedia untuk menghadapi pilihan raya umum yang akan datang.

"Tidak mengapa...kita ada banyak peluru dan kita simpan peluru itu dan kalau dia (pembangkang) cuba lemparkan tuduhan, fitnah kepada kita...kita akan lawan habis habisan,"ujarnya.

Macamana kamu tak menang wahai Si Bongkak, kamu menggunakan segenap jentera kerajaan termasuk SPR, Polis, Jabatan Pendaftaran Negara, KEMAS, IPTA dan lain-lain untuk mencapai kemenangan dengan cara tidak bermaruah.

Malah Si Bongkak bertindak macam Santa Klaus mengagihkan bantuan dan habuan 'instant' kepada rakyat. Duit keluar macam air dalam bentuk 'cash', projek dan sebagainya.

Si Bongkak tanpa segan silu merasuah pengundi dalam pelbagai bentuk. Kita menasihat kepada Si Bongkak supaya sedar bahawa kuasa yang ada pada kamu tidak akan kekal lama. Paling tidak kamu akan dipanggil oleh Allah mengadapNya suatu hari nanti. Dari itu semasa kamu hidup jangan kamu menggunakan kekuasaan yang sedikit yang ada pada kamu untuk menyelewengkan jentera kerajaan, duit rakyat dan sebagainya untuk kepentingan diri dan Barisan Najis kamu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59