Monday, 14 May 2007

KALAU SAKIT KATAKAN SAKIT - BIARKAN KAMI DOA RAMAI-RAMAI


CERIA(BERLAKON ATAU BETUL-BETUL SIHAT?)... Imam Al Hadhari tersenyum ketika menjawab soalan pemberita mengenai kesihatannya sebelum menghadiri majlis penutupan program permukiman Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) di Pangkor Laut Resort, Pulau Pangkor, malam tadi.Ada pihak yang mendakwa Imam Al Hadhari sakit dan pengsan ketika menghadiri majlis jamuan rakyat dan perasmian Dataran Hadhari di Teluk Batik semalam.

Tetapi biasalah di Malaysia ini, pemimpin Umno/BN tidak akan mengaku mereka sakit walaupun mereka benar-benar sakit. Sebabnya kita tidak tahu, mungkin mereka mahu berkuasa sampai bila-bila sehingga kuasa Allah memberikan hambaNya sakit pun hendak dinafikan. Namun dilihat kepada raut wajah dan keadaan beliau semalam mungkin beliau sihat, cuma letih seperti yang diakui oleh doktor peribadi beliau.

Ingat lagi kisah seorang Menteri Besar yang sakit tetapi sanggup datang pejabat dan berlakon sihat sedangkan tangan beliau pun tak boleh angkat ketika itu. Akhirnya lakonan beliau itu tidak menjadi kerana dia dilucutkan jawatannya dan diganti dengan orang lain.

Kita menasihatkan Imam Al Hadhari supaya tidak berlakon macam Menteri Besar tersebut kerana kalau beliau betul-betul sakit dan menceritakan kepada rakyat sudah pasti kita semua akan mendoakan beliau supaya cepat sembut dan kembali mentadbir negara kita dan harapan kita beliau akan mentadbir dengan lebih adil, demokratik dan lebih penting kembali kepada sistem pemerintahan Islam sebenar bukan Islam Hadhari yang menghalalkan banyak perkara yang diharamkan oleh Allah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59