Thursday, 17 May 2007

JADIKAN BPR BENAR-BENAR BADAN PENCEGAH RASUAH BUKAN PENONTON RASUAHDewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil (DPPBK) mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah dan semoga maju jaya kepada Y.Bhg. Dato’ bersempena perlantikan sebagai Ketua Pengarah BPR yang baru.

DPPBK mengharapkan Dato' dapat menjadikan BPR sebagai badan yang benar-benar berfungsi untuk mencegah rasuah tidak kira siapa yang melakukan rasuah. Imej dan maruah BPR yang tercalar dan teruk mesti diperbaiki dari masa ke semasa demi mengembalikan maruah negara yang begitu hodoh di persada antarabangsa.

DPPBK akan membantu membongkarkan kes-kes rasuah, salahguna kuasa dan penyelewengan yang berlaku terutama di Kawasan kami dan seluruh negara umumnya.

DPPBK juga menharapkan BPR yang mempunyai kuasa sepatutnya tidak tunduk kepada tekanan Umno/BN yang sentiasa berlagak untuk membenteras rasuah tetapi 'output nya tiada. Malah BPR sentiasa dibayangi oleh pihak-pihak tertentu apabila menjalankan siasatan ke atas 'jerung-jerung' ganas di kalangan pemimpin BN.

DPPBK mengharapkan Dato' Ketua Pengarah yang baru dapat membuka semula fail-fail tuduhan dan dakwaan terhadap, Menteri Selangor,Khir Toyo; Menteri Kerja Raya (Samy No Value), Rafidah (Aziz) dan lain-lain.

Selain itu DPPBK juga mengharapkan siasatan menyeluruh serta merta ke atas Imam Al Hadhari; menantunya Khairy Jamaluddin; anaknya Kamaluddin Abdullah; Menteri-menteri kabinet; bekas Perdana Menteri dan bekas-bekas menteri; Ahli Parlimen dan lain-lain.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59