Thursday, 17 May 2007

IMAM AL HADHARI PATUT MALU KEPADA RAJA NAZRIN?


Imam Al Hadhari, Lah Badawi sepatutnya malu kepada Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin kerana pembaziran yang dilakukan oleh Lah Badawi dan rakan-rakannya yang sering membazirkan duit rakyat dengan melaksana program-program sambutan perayaan besar-besaran, menganjurkan konsert,'claim' elaun yang melampau-lampau dan sebagainya.

Semua orang tahu pada 31 Ogos ini satu program besar-besaran yang bakal menelan belanja jutaan ringgit melibatkan semua negeri dan agensi-agensi kerajaan. Ini semua adalah untuk tujuan bermegah dan akhirnya wang rakyat yang hangus tanpa memberikan impak kepada rakyat.

Menteri Besar Perak Datuk Seri Tajol Rosli Ghazali, sebelum ini memberitahu Bernama, bahawa Raja Nazrin menolak dengan hormat peruntukan kewangan kerajaan untuk urusan perkahwinan baginda dan turut menasihatkan agar kerajaan negeri membelanjakan peruntukan itu untuk projek pembangunan bagi memenuhi keperluan rakyat.

Ini cukup berlawanan dengan sikap pemimpin Islam Hadhari yang sememangnya suka mengadakan program-program membazir jika ada program dan perayaan tertentu.

Raja Dr Nazrin turut menitahkan supaya perbelanjaan untuk jamuan rakyat diserahkan tuntutan bayarannya kepada baginda, serta menasihatkan syarikat dan orang perseorangan untuk tidak berlumba-lumba membeli ruang iklan ucap tahniah di akhbar sebaliknya baginda lebih gembira jika perbelanjaan tersebut disumbangkan untuk tujuan amal.

Sudah sampai masanya Imam Al Hadhari mencontohi Raja Dr Nazrin yang jelas memahami kesengsaraan rakyat. Ini tidak pergi ke Australia cuma nak rasmi program kebaya nyonya. Walaupun duit itu Yayasan punya tetapi alangkah baiknya kalau ia digunakan untuk tujuan membantu golongan pelajar dan rakyat yang miskin.

TAHNIAH DAN SYABAS KEPADA RAJA MUDA PERAK RAJA DR NAZRIN

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59