Friday, 11 May 2007

'HARAP TUDUNG SAJI, TUDUNG SAJI MAKAN LAUK'


Itulah perumpamaan baru yang boleh dianalogikan dengan kes seorang guru berkhalwat dengan anak murid sendiri di Jitra semalam. Nampaknya semakin banyak kes jenayah, maksiat dan sebagainya yang melibatkan guru sejak akhir-akhir ini. Baru-baru ini seorang guru cemerlang didapati bersalah terlibat dalam rasuah.

Media melaporkan bahawa seorang guru sebuah sekolah menengah di Jitra ditangkap khalwat dengan pelajarnya yang berusia 16 tahun dalam sebuah kereta di kawasan kuari tanah, Guar Arang Changlun dekat sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Supritendan Mohamad Karim Abu berkata, pasangan tersebut ditahan pada pukul 4.50 petang oleh pegawai Jabatan Agama Islam Kubang Pasu bersama anggota polis Balai Polis Changlun.

Menurutnya, serbuan tersebut dilakukan setelah pihaknya mendapat maklumat tentang sebuah kereta yang meragukan di tempat sunyi di kawasan tersebut.

‘‘Ketika diperiksa didapati kedua-duanya yang berpakaian lengkap sedang bercumbuan,” katanya kepada pemberita selepas operasi pelupusan dadah di Wat Boonyaram Padang Sera di sini, hari ini.

Mohamad Karim berkata, guru berusia 34 tahun itu dikatakan sudah beberapa kali keluar bersama pelajar tersebut.

Katanya, Jabatan Agama Islam Kubang Pasu akan mengambil tindakan terhadap kedua-duanya.

Nampaknya di zaman Islam Hadhari ramai orang sudah bertukar 'profession'. Guru sudah tidak boleh dipercayai. Pemimpin 'kaki ngap', pemimpin atasan kaki tidur dan sebagainya.

APA NAK JADI. BERSEGERALAH KITA MENYIAPKAN KELENGKAPAN UNTUK BERJUANG MENUMBANGKAN KERAJAAN ISLAM HADHARI YANG JELAS GAGAL MENTADBIR MALAYSIA MENJADI 'BALDATUN TOIYIBBATUN WARROBUN GHAFUR'.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59