Wednesday, 9 May 2007

DR M KATA NAJIB LEBIH BAIK DARI PAK LAH. PAS KATA KEDUA-DUANYA SAMA SAJA


Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Datuk Seri Najib Tun Razak mampu menjadi Perdana Menteri yang lebih baik daripada Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, tetapi bekas Perdana Menteri itu berkata, beliau memilih Abdullah kerana lebih senior daripada Najib.

Katanya, jika dibandingkan antara Abdullah dan Najib “saya akan kata beliau (Abdullah) kurang berkemampuan”.

Beliau menegaskan hakikat bahawa Najib – yang kini menjadi Timbalan Perdana Menteri –dipilih sebagai salah seorang naib presiden dalam perhimpunan agung Umno 2000 dengan undi terbanyak.


“Tetapi saya juga merasakan beliau (Najib) mungkin agak muda, jadi beliau harus memberi peluang kepada orang yang lebih tua. Itu sebabnya saya memutuskan untuk memilih Abdullah,” katanya dalam temubual dengan malaysiakini di pejabatnya di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putraya hari ini.

Tetapi sebenarnya kedua-dua orang No. 1 dan No. 2 Islam Hadhari tersebut adalah tidak berguna, sama-sama ada kontroversi, sama-sama ada skandal, sama-sama zalim, sama-sama bengap dan macam-macam lagi. Pendek kata 'dua kali lima, lima kali dua'. Kedua-dua mempunyai kroni masing-masing yang kaya raya. Kalau bukan anak adik mereka kaya.

Kedua-dua mereka juga tidak mempunyai maruah kerana terpalit dengan pelbagai tuduhan dan kontroversi melibatkan anak, menantu, adik dan sebagainya. Malah lebih teruk ada tuduhan yang mengatakan mereka mendapat komisen dari perniagaan yang melibatkan pembelian senjata (mungkin melalui nama kroni-kroni mereka) dan sebagainya. Jika sekiranya mereka bermaruah sudah tentu akan meminta BPR menyiasat mereka. Kedua-duanya juga takut untuk mengisytiharkan harta masing-masing.

Sebenarnya sesiapa pun yang menjadi ketua Barisan Najis ini sudah pasti terpalit sama najisnya. Ini kerana parti itu sendiri memang sudah korup dan 'mengorupkan'.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59